isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Kültür ve Sanat Elçisi Suna Kan’a "Fahri Doktora Payesi"
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Kültür ve Sanat Elçisi Suna Kan’a "Fahri Doktora Payesi"
Her yıl düzenlediği onlarca etkinlikte duayenler ile öğrencileri bir araya getiren Süleyman Demirel Üniversitesi, bu kez ünü ülkemizi aşmış Keman Virtüözü ve Devlet Sanatçısı Suna Kan’ı sahnesinde ağırladı.



Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde kendisi için tertip edilen “Fahri Doktora Töreni”nde SDÜ’lülerle buluşan Suna Kan, içten sohbeti ile gönüllerde sıcak bir hissiyat bıraktı.





Önde gelen keman virtüözlerinden Cihat Aşkın ile Türkiye'nin en geniş repertuvarlı piyanistleri arasında yer alan Cana Gürmen; tören öncesinde sergiledikleri muhteşem performans ile beğeni topladı. “Sarı Gelin” türküsü ile başlayan açılış konserinde icra edilen Franz Schubert’in keman ve piyona için Sonatin No:1’i ve Ahmed Adnan Saygun’un “Sepetçioğlu” ile “Horon” isimli eserleri, salondakilerden büyük alkış aldı. 




Müzik ziyafetinin akabinde Üniversitemiz Radyo- Televizyon Uygulama Araştırma Merkezi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından hazırlanan Suna Kan’ın hayatından kesitlerin yer aldığı biyografi filmi izlendi.
 




Ardından kültür ve sanat elçisi olarak ülkemizi başarıyla temsil eden, keman ve sanatıyla genç nesillere yeni ufuklar açan; çağdaş, yenilikçi çabaları ile ülkemize olan katkılarından dolayı Kan’a “Fahri Doktora Payesi” takdim edildi ve binişleri giydirildi.



Payeyi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın elinden alan Kan, duyduğu mutluluğu dile getirerek Rektörümüze “Bir üyesi olduğu SDÜ’ye artık hep gelmek isteyeceğini” ifade etti. Bir buçuk yıldır konser veremediğini belirten Kan, “81 yaşıma geldim artık hatıralarla yetinebilirim. Cihat Aşkın ile Cana Gürmen’i dinlemekten çok büyük keyif aldım. Rahatsızlığım nedeniyle konser veremiyorum yoksa kemanı Cihat’a bırakmazdım.” diyerek latifede bulundu.





Kan, gençlere de “Hangi meslek grubundan olursanız olun dünyadan haberdar olun. Çok okuyun. Konserlere gidin, bazen anlamıyoruz diyorlar, alışmak diye bir şey vardır. Alışırsanız keyif alırsınız. Sanat insanı, iyi bir insan yapar.” mesajını verdi.



Konuşmalarının ardından onur konuğumuz Suna Kan’a günün anısına hazırlanan özel tasarım hediyeler takdim edildi.





 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.