isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
KALİTELİ EĞİTİMİ GENELE YAYMAK İSTİYORUZ
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
'Kaliteli eğitimi genele yaymak istiyoruz'
İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, okullara ad­rese göre kayıt yapılmaya başlandığını belirterek, 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde İsparta’da 3 bin 300 yeni öğrencinin okulla tanışacağını bildirdi. Çöker, “İsparta’mızdaki tüm okullarımız güzel. Bu kapsamda kaliteli eğitimi genele yaymak istiyoruz” diye konuştu.
2017-2018 Eğitim Öğretim yılı okul kayıtları baş­ladı. Bu kapsamda İsparta’da 3 bin 300 öğrenci eği­tim hayatına başlayacak. Ancak bu yıl öğrenci kayıtları adres sistemine göre yapılacak. Konuyla il­gili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, “Yaklaşık 3 bin 300 civarındaki öğrencimiz okul ha­yatına merhaba diyerek başlayacaklar. Pazartesi günü bakanlığımız tarafından kayıt sistemi açıldı. Okullarımızda nüfus adres sistemine göre öğrenci­lerimizin isimleri belirlendi. Buna göre çalışma ya­pıldı. Velilere ve İsparta’mıza hayırlı olsun” dedi.

SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERİN 
ADRESLERİ İNCELENİYOR

İsparta’daki tüm okulların güzel olduğunu ve ka­liteli eğitimi genele yaymak istediklerini ifade eden Çöker, “Belli sosyoekonomik sınıfı belli çocukları belirli bir yerde toplanmış gibi bir görüntü milli eğiti­min amacı, anayasa gibi birçok şeye aykırı. Biz ad­rese göre kayıt sisteminde devletin ve hukukun gerektirdiği şeyi yapıyoruz. Yeni bir şey yapmıyoruz. Kendimiz de yeni bir uygulama ortaya koymuyoruz. Çocuklar için en iyi okul evine en yakın okuldur. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıldı. Yüzlerce kaçak ve misafir öğrenci kaydı iptal edildi. Şuanda da sis­temde gördüğümüz öğrencileri nüfus, kendi komis­yonlarımız hem de emniyet denetliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Gülses


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.