isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
Isparta'ya Gül ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Ürünlerini Araştırma-Geliştirme Laboratuvarı Kuruluyor
ISPARTA
G.Tarihi: 18.05.2018 18:41
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Isparta'ya kurulması için uzun yıllardır yoğun çaba gösterilen Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Laboratuarı BAKA'nın da desteği ile SDÜ'de kurulacak.



Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından Isparta'daki kozmetik sektörünün gelişiminin sağlanması ve Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması amacıyla hazırlanan Gül ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Ürünlerini Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Borsamızın da ortağı olduğu projenin imza töreni BAKA Yönetim Kurulunun iştirakiyle  Isparta Valiliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Isparta Ticaret Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar, Meclis Başkanımız Mehmet Ali Doğan ve Genel Sekreterimiz Ali KOYAK iştirak etti.



Projenin alt yapısı şuan GÜLAR'ın yeni yerleşim yeri olan YETEM binasında toplam 750 m 2 alanda Klasik ve Modern Distilasyon ve Ekstraksiyon Sistemleri Laboratuvarı, Moleküler Distilasyon Laboratuvarı, Uçucu ve Sabit Yağlar Kalite (GC-FID-MS) Laboratuvarı Fenolik ve Antioksidan Bileşikler (HPLC) Laboratuvarı,Kozmetik Ürün Geliştirme Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Doku kültürü Laboratuvarı, Fourir Transform Infrared Spectroscopy (FTIR), Süperkritik, ultrasonik ve mikrodalga ekstraksiyon laboratuvarı, Kozmetik test ve analiz laboratuvarı, Proje Koordinasyon, Veri Toplama ve İşleme Laboratuvarı olarak 13 adet laboratuvardan oluşacaktır. Proje kapsamında üniversitemize yaklaşık 80 adet cihaz kazandırılacaktır. Aynı zamanda proje için 50 da'lık bir alanda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler AR-GE Bahçesi, 1 da tam otomasyonlu, 3 da yarı otomasyonlu AR-GE serası kurulacaktır. Proje bütçemiz 7.200.00 TL BAKA desteği ve 800.000 TL üniversite desteği ile toplam 8.000.000 TL'dir.



Konu ile ilgili konuşan Yönetim Kurulu Başkanı ADAR;

''Isparta'nın yıllardır beklediği ve kurulması için tüm kurum ve kuruluşların çaba sarfettiği Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Laboratuarının kurulması için büyük bir adım atıldı.Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim.İnşallah bu proje sayesinde ilimizdeki gül ve aromatik bitkiler sektörünün ve kozmetik sektörünün gelişimi ivme kazanacaktır.Hazırlanacak ar-ge projerleri ile özel sektörün katma değerli üretim yapmasının da önü açılacaktır.Bu projeden beklentimiz mevcut gül ve aromatik bitkilerimizin üretim ve verimlilikle ilgili sorunlarının giderilmesi; ayrıca ilimizde üretilen bitki çeşitliliğinin yapılacak analizler ve araştırmalarla tespit edilecek yeni türlerin eklenmesiyle artırılmasıdır.Ayrıca özel sektör için büyük önem arz eden ihracatı yapılan ürünler için talep edilen analiz sonuçlarının kurulacak olan akredite laboratuarla birlikte artık yurtdışında değil ilimizde yapılabilmesidir. '' dedi.

(17.05.2018)
 
12AHMET_ADAR


DİĞER ITB HABERLERİ

Geleneksek Olarak Düzenlediğimiz İftar Programlarımızın İlki Senirkent ilçesinde gerçekleşti

Isparta Ticaret Borsası olarak her yıl geleneksel hale gelen iftar programlarının ilki Senirkent İlçemizde gerçekleşti.

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar ve Meclis Başkanımız Mehmet Ali Doğan başta olmak üzere Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hasan Hüseyin Özdemir, Meclis Üyelerimiz Ertuğrul Siyah, Necati Türedi ve Fazlı Karagül misafirlerimizi kapıda karşıladı.

 

İftar programına Senirkent Kaymakamı Eşref Akça, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ile birlikte Savcı, Hakim, Daire Müdürleri, Uluborlu ve Senirkent ilçesinde faaliyet gösteren üyelerimiz katıldı. 

 

İftar yemeğinin ardından ilçe protokolü ve üyelerimizle karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.  İlçelerin ekonomik durumu,  tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorun ve sıkıntılar masaya yatırıldı.  (17.05.2018)
 
  
IMG_3713IMG_3728IMG_3735


TEKNOKENT Müdürlüğünden Hayırlı Olsun Ziyareti

Isparta Ticaret Borsasının seçimlerini tamamlamasıyla birlikte tebrik ziyaretlerini kabul etmeye devam ediyor.
Isparta Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdür ve Koordinatörü Prof. Dr. Erkan POLAT, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar' a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erkan POLAT, seçimlerde güven tazeleyen Başkan Adar'a tebrik etti.
Ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar ise, Borsa olarak ortağı olduğumuz Teknokent'te özel sektörün ar-ge çalışmalarına destek verdiklerini ve ilimizde yeni markaların doğması için çaba sarfettiklerini ifade etti. 


Ziyaret, iyi dilek ve temennilerle son buldu. (17.05.2018)



Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden Hayırlı Olsun Ziyareti

Isparta Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal , "seçimlerde güven tazeleyen Başkan Ahmet Adar ve ekibini tebrik ediyoruz" dedi.

 

Ev sahipliğinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hasan Hüseyin Özdemir ise, ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Paydaşımız olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile her dönem uyumlu çalışmalar yürüttüklerini ve bundan sonra da bu uyumun artarak devam edeceğini dile getirdi.


Ziyaret, iyi dilek ve temennilerle son buldu. (17.05.2018)


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.