isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'YA BURAYA HER YIL BİNLERCE ZİYARETÇİ GELİYOR
ISPARTA
G.Tarihi: 16.04.2018 23:50
2
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
BİNLERCE TURİST BURAYA GELİYOR!  YENİ TANITIM BELGESELİ ÇEKİLDİ

Türkiye'de lavanta üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Isparta'daki Kuyucak köyü, mora boyanan tarlalarıyla turizmin de gözdesi oldu.

Neredeyse köydeki her ailenin bir lavanta bahçesinin olduğu köyde üretim, 3 bin 473 dekar alanda yapılıyor, yılda ortalama 500 ton yaş lavanta çiçeği elde ediliyor. Bitki, köyde yaşayanlara sağladığı ekonomik getirinin yanında yaklaşık iki ay süren ve hasada kadar devam eden süreçte binlerce yerli ve yabancı turisti de köye çekiyor.

SON VERİLER AÇIKLANDI
Lavanta Kokulu Köy Proje Koordinatörü Ali Sağdaş son verileri açıkladı.
Sağdaş, ''250 nüfuslu köyle geçen yıl 140.000 civarında turist ağırladık. bunun 20.000 civarı yabancı turistdi.
Çekim için Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba nezdinde Semiha Batmaz ve ekibine teşekkür ederim.'' Dedi.

LAVANTA KOKULU KÖYÜN TANITIM BELGESELİ
 




 
Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Lavanta Turizmine 20 Bin Ziyaretçi

 










Yorumlar2
Onay Bekleyenler2
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Necmiye gülcü mısır6 yıl önce
dedem ismail efendinin heykelini yapmışlar ama bilen kişi çıkmadı karşıma çok üzüldüm.onu tanıtanbir yazı maalesef çok küçük.kaldıki ısparta onun hizmetleriyle geçiniyor.gül ile övünüldüğü kadar onunla da gurur duyulsa idi keşke umarım lavantanın başına gelmez.
Necmiye gülcü mısır6 yıl önce
ne güzel bir şehirdir memleketim.ama sitemim var hemşerilerime. ıspartadan çok uzakta gurbetteyim.çocukluğumdan beri.ama son7 yıldır aralkksız gittiğim ata toprağımdavefa göremedim.büyük dedem gülcü ismail efendinin hiç kadri kıymeti bilinmemiş malları talan edilmiş emeklerini bile bilen çok az geçen ay gittiğimde bir araştırma ve halk yoklaması yaptığımda babbullu denilen yerdenıspartaya tuğla künklerle su getirmiş tahlilini ta almanyada yaptırmış halı ve gülü getirmiş