isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTALI AŞÇILARDAN UYGULAMALI EĞİTİM
ISPARTA
G.Tarihi: 13.11.2017 19:36
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Aşçılardan uygulamalı eğitim
Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonuna bağlı, Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan uygulamalı eğitim protokolü kapsamında, günü okul öğrencilerine önce sözlü sonra da uygulamalı eğitim verildi.
Şehrin en aktif sivil toplum kuruluşları arasında bulunan ve eğitimden, kültüre, spor dan, sanata kadar birçok alanda çalışmalar yürüten TAŞPAKON’a bağlı Isparta Aşçılar ve Pastacılar Der­neği, şimdi de öğrenciler için kolları sıvadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Li- sesi’ne giden ISAPDER yö­netimi, okulun aşçılık bölümü öğrencilerine sözlü ve uygu­lamalı eğitim verdi. Geçtiği­miz Cuma günü saat 14:00’de okulun uygulama mutfağında öğrencilerle bir araya gelen ustalar, sebze dekoru yaparak öğrencilere mesleğin inceliğini gösterdi­ler.

Gıda güvenliği hakkında da aşçılık bölümü öğrencilere bilgiler veren ISAPDER Baş­kanı Alim Çimenkaya, “Sev­gili öğrenci kardeşlerim,
mutfağa girmeden önce ilk olarak güvenliğinizi, yanınız­dakilerin güvenliğini ve gıda güvenliğini muhakkak almak zorundasınız. Güvenlik ve hij­yen her zaman bir arada olmak zorundadır. Eğer gü­venlik ve hijyeni sağlayamaz­sanız, hem kendinize hem de yemek yiyecek kişilere haka­ret etmiş olursunuz. Gıda ta­sarım, yapımı ve sunumu tamamen bir sanattır. Sîz­lerde geleceğin birer sanat­çısı olabilirsiniz. İnsanlar kolay kolay gittikleri berberi ve lokantayı değiştirmezler. Bunun sebebi tamamen gü­venli olmanızla alakalıdır. Sa­natçılar toplumda her zaman değer görmüş kişilerdir. Yap­tığınız sanatı önce kendiniz beğenmek zorundasınız. Kendi beğenmediğinizi baş­kasına beğendiremezsiniz. Eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

ISAPDER Başkanı Çimenkaya, sözlü eğitimin ardından aşçılık bölümü öğrencilerine uygulamalı olarak sebze dekorunu gösterdi.
Çimenkaya’nın ardından öğrenciler de sırasıyla uygulama yaptılar.
Okul Müdürü Raziye Örenç, öğrencilerine katkı sağlayan ISAPDER Yönetimine teşekkür etti. Uygulamalı eğitime ISAPDER
Başkanı Alim Çimenkaya’nın yanısıra Başkan yardımcısı Musa Kaya, Önder Osman Oflas Faruk Kırma, Yasin Türe, Alperen Tuğ-
ran gibi ustalar da katıldı. Alim Çimen kaya, eğitimde iş birliği protokolü kapsamında liseler de ve Sü­leyman Demirel Üniversi­tesinde eğitim gören öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini dile ge­tirdi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.