isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
Isparta'da "Ümmetin Kanayan Yarası, Doğu Türkistan" Konferansı Düzenlendi
ISPARTA
G.Tarihi: 26.12.2018 22:14
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
"Ümmetin Kanayan Yarası, Doğu Türkistan" SDÜ'de Ele Alındı
Süleyman Demirel Üniversitesi Yoldaki İşaretler Topluluğu, “Ümmetin Kanayan Yarası Doğu Türkistan” konulu bir konferans düzenledi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Doğu Türkistan Meclis Başkanı Seyit Tümtürk konuşmacı olarak katıldı. Doğu Türkistan coğrafyasından bahsederek sözlerine başlayan Tümtürk, Doğu Türkistan’ın İslamla müşerref bir bölge olduğunu söyledi. Bu coğrafyada Çinlilerle çok sayıda mücadelelerde bulunulduğunu belirten Tümtürk, bu mücadelelerin bazılarında Çinlilerin bazılarında ise Türklerin mağlup olduğunu ifade etti.

Doğu Türkistan’ın var olabilme, varlığını sürdürebilme mücadelesi verdiğinden bahsederek bölgede önemli yer altı ve üstü kaynaklarının bulunduğunu belirten Tümtürk, Çin'in Nazi kamplarına benzer kamplar inşa ettiğini; bu kamplarda 5 milyona yakın Müslüman Türk'ün esir olarak tutulduğunu, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldığını söyledi.

Kaynak: SDÜ
 
IMG-2333-1IMG-2345-2IMG-2353
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.