isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA ÜCRETSİZ KURS VE BAKANLIK ONAYLI BELGE VERİLECEK
ISPARTA
G.Tarihi: 07.11.2017 17:53
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA İL KÜLTÜR TURİM MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BİLDİRİSİ
 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Yaygın Kültür Eğitim Faaliyetleri kapsamında Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarımızı tanıtmak ve yaşatmak, aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla “Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Kursları Yönetmeliği” kapsamında 2018 yılı eğitim planına “Tezhip”, “Minyatür”, “Ebru” ile “Deri Aksesuar Yapımı” kursları dahil edilmiştir.
 
Müdürlüğümüz bünyesinde, 2018 yılı içerisinde Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarından, “Tezhip”, “Ebru”, “Minyatür”, ve “Deri Aksesuar Yapımı” alanlarında kurslar düzenlenecektir.
 
Kursiyerlerin;
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
- İki adet vesikalık fotoğraf,
-Yabancı uyruklu kişilerden ikametgâh beyanı,
-18 yaşından küçük kursiyerlerin velisinden izin belgesi ile Müdürlüğümüz Kültür Şubesine şahsen müracaatı gerekmektedir.
 
Not: Kursiyer sayısı, Deri İşlemeciliği ve Deri Aksesuar yapımı için 20, Ebru, Minyatür ve Tezhip sanatları alanında ise 15 kişi ile sınırlı olup kurslar ücretsizdir.
Kayıtlarımız 24 Kasım 2017 Cuma saat 17.00’ye kadar devam edecektir.
Kurs sonrasında kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir.
 
İrtibat: Zeliha ALAV-Geleneksel Türk Sanatları Uzmanı
Tel: (0246 )223 27 98 – 232 57 71
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.