isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Turizm Haftası Etkinlikleri yapılacak
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bülteni

43. TURİZM HAFTASI

Ülkemizde en hızlı gelişen hizmet sektörleri arasında yer alan turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda; doğal, tarihi ve kültürel varlıklara yönelik konuları turizmde değerlendirmek, turizm bilincini oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlanmaktadır.
Güller ve göller şehri Isparta; dağları, ormanları, gölleri, akarsuları ve endemik bitki türleri ile Türkiye’nin Batı Akdeniz Bölgesi’nde sürekli gelişen tarih, kültür ve turizm şehridir.
İlimiz, binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleriyle her türlü turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir illeri arasındadır. İlimiz, sahip olduğu bu değerleri sayesinde turist sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İlimizde konaklayan turist sayısı 2017 yılında yaklaşık 431 bin iken, 2018 yılında 448 bin olmuştur. 2018 yılında İlimizde turist sayısı % 4 artış göstermiştir. 
Kültürel, tarihi ve doğal değerlere ek olarak, Isparta’da uzun yıllardır üretimi yapılmakta olan zirai ürünler de turizmin içinde kendine yer bulmaya başlamıştır. Isparta denilince akla gelen ilk değerlerden olan gül bahçelerini ve yeni turizm değerimiz lavanta bahçelerini her yıl on binlerce kişi ziyaret etmektedir. 
Akdenizin İncisi, Davraz Kayak Merkezi’nin tanıtımı amacıyla yapılan çalışmalar ve yatırımlar da devam etmektedir. 2019 yılında Davraz Kayak Merkezi’ndeki otellerde yaklaşık 13 bin kişi konaklamıştır. Ayrıca, 2019 yılı kış döneminde, mekanik tesisleri kullananların sayıları, yaklaşık 60 bin kişidir. 5. Mekanik tesis hattının tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacaktır. 
Kızıldağ Milli Parkı alternatif turizm türlerinden sağlık turizmi için büyük bir potansiyel barındırmaktadır. Süleyman Demirel Üniversitesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ortaklığında milli parkın tedavi edici özelliği üzerine bilimsel bir araştırma yapılmaktadır. Araştırma sonuçları Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak ve tedavi merkezi olarak belirlenmesi için çalışmalar yapılacaktır.
Hedef, Isparta’nın tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmaktır.
Turizm Haftası kapsamında;
Ø 15 Nisan 2019 Pazartesi Günü Şarkikaraağaç ilçesi Kızıldağ Milli Parkında saat 11.00’de Turizm Haftası açılışı yapılacaktır.
Ø 16 Nisan 2019 Salı Günü ISUBÜ Orman Fakültesi Konferans Salonunda saat 11.00’de “Dünyada Gelişen Turizm Trendleri ve Isparta” konulu panel ve saat 14.00’te Ramada Otel Konferans Salonunda Isparta Turizm Paydaşları Çalıştayı düzenlenecektir.
Ø 18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 14.00’te Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Sinema Gösterimi yapılacaktır.
Turizm Haftası boyunca ;
- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonunda “Isparta” Konulu Fotoğraf Sergisi, 
- Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Çocuk Bölümünde “Isparta” Konulu Kitap Sergisi ve 
- PTT gişelerinde “Isparta Türkiye’nin Gül Bahçesi” Flamının Tatbikinin Sağlanması etkinlikleri düzenlenecektir.



Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.