isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA TED KOLEJİ'NDE ANASINIFI EĞİTİMİ
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
TED ISPARTA KOLEJİ BASIN BÜLTENİ....

TED ISPARTA KOLEJİ ANASINIFINDA YABANCI DİL EĞİTİMİ FARKI

Dil eğitimi ne kadar erken yaşta başlarsa o kadar hızlı ve kalıcı gerçekleşiyor. Hele bir de doğru kişiler tarafından yapılan doğru yönlendirmeler varsa sonuçlar inanılmaz oluyor. Bunun bilincinde olarak TED Isparta Koleji’nde öğrencilerimize 4 yaşından itibaren haftada 10 saatlik İngilizce eğitimi veriyoruz. 
Ankara’daki Genel Merkezimiz tarafından yapılan çeşitli sınavlarda yeterliliklerini ispatlamış çok değerli ve tecrübeli Türk ve Yabancı İngilizce öğretmenlerimiz, her yıl çeşitli şehirlerde almaya devam ettikleri hizmet içi eğitimlerle de kendilerini sürekli geliştirmeye ve yenilemeye devam ediyor. Bu sayede de TED Isparta Koleji öğrencileri İngilizceyi kelime ezberi ve gramer kuralları arasında sıkışmadan, anadilimizi öğrendiğimiz yöntemle, hedef dile maruz kalarak ve daha önemlisi eğlenerek öğreniyorlar. 


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta ve iç mekan

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı TED Okulları İngilizce Öğretim Programını uyguluyoruz. Anasınıflarında ise bu yaş grubu için en uygun şekilde Türk Eğitim Derneği tarafından hazırlanmış olan kendi kitaplarımızı kullanıyoruz. Öğrencilerimiz İngilizceyi kitabımızın karakteri olan TEDdy ile eğlenerek öğreniyorlar. Öğretmenlerimizin kullandıkları kodlama yöntemleri, canlandırma, oyunlar ve şarkılarla öğrenilen İngilizce kalıcı hale getiriliyor. İşte bunun sonucunda da öğrencilerimiz gece uyandıklarında annelerine ‘Susadım’ demek yerine ‘I’m thirsty’ diye seslenebiliyorlar, gittikleri bir yerde gördükleri balonların renklerini söyleyip, onlardan istenmemesine rağmen okulda öğrendikleri şekliyle İngilizce saymaya başlayabiliyorlar.
TED Isparta Koleji’nde öğrencilerimize dil öğretimini değil dil edinimini sağlamayı hedefliyoruz. İşte bu sebeple okulumuzda sanal bir İngilizce dünyası yaratıyoruz. Öğrencilerimiz bu dünyada kimi zaman İngilizce konuşarak sinema biletlerini ve mısırlarını satın alıyor ve çizgi film izleyerek iyi vakit geçiyor, kimi zaman okul dışında kahvaltıya gidiyor ya da oyun parkında eğleniyor. Ve tüm bunlar olurken konuşulan dil sadece İngilizce olduğu için öğrencilerimiz de dili esas amacına uygun biçimde, yani günlük hayatlarında iletişim kurabilmek amacıyla kullanıyorlar. 
Eğer bir çocuğa İngilizce konuş derseniz ya yanıt alamazsınız ya da ezberlediği renkler, sayılar gibi kavramları saymaya başlar. Ama bu çocuk siz sormamanıza rağmen bu kavramları kullanarak uygun ortamlarda doğru cümleler kurabiliyorsa, ondan istendiğinde değil ihtiyaç duyduğu anda kendini İngilizce kullanarak ifade edebiliyorsa, işte o zaman dili öğrenmiş demektir. Biz öğrencilerimizle bunu yapmayı hedefliyoruz ve bu konuda da başarılı olabildiğimiz için gurur duyuyoruz. 

Anasınıfına başlayan tüm öğrencilerimiz için süreç benzer işliyor aslında. Kimi öğrencimiz birkaç hafta kimisi birkaç ay evde İngilizce açısından sessiz kalıyor. Çoğu zaman sorulan soruları cevaplamakta bile isteksiz olabilmekte, buda velilerimizde ‘Acaba İngilizce öğrenmiyor mu?’ telaşına sebep olabilmektedir. Ama sonrasında aniden olmadık bir yerde, dişçide, parkta, arkadaşlarıyla oyunları sırasında, çocukların kendi istekleriyle İngilizce konuştuklarına şahit olan velilerimiz heyecanla bunu bizlerle paylaşıyorlar. İşte dil ediniminin gerçekleştiğini tam da böyle anlarda anlıyoruz ve doğru yolda olduğumuzu bilmenin verdiği güvenle, hep daha iyisi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve çocuk

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, ağaç, çocuk, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.