isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da posadan hayvanların öldüğü iddiası
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

DERE YATAĞINA DÖKÜLEN POSA HAYVANLARIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

 ISPARTA Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, merkez Büyük Gökçeli Köyü'nde mantar posası atıklarının dere yatağına bırakılması nedeniyle mayıs ayından bu yana yaklaşık 100 küçükbaş hayvanın telef olduğunu iddia etti.

Posadan hayvanların öldüğü iddiası

Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Büyük Gökçeli Köyü'nde özel bir firma tarafından gerçekleştirilen mantar üretiminin çevreye verdiği zarar nedeniyle hayvan ölümleri olduğunu öne sürdü. Şu ana kadar yaklaşık 100 küçükbaş hayvanın telef olduğu konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne resmi başvuruda bulunduklarını kaydeden Parlakyıldız, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti köylerde üretimi artırma adına tarım ve hayvancılığa destek veriyor. Ancak köy muhtarlığı köydeki yaşayan kesimin sorunlarıyla ilgilenmiyor. Mantar posası dökülen yer üretim yapan firmaya köy tüzel kişiliği tarafından yasal olarak verildi. Bu üretimi yapan firma kendi yeri olduğu için posayı dere yatağına döküyor. Etrafta otlayan küçükbaş hayvanlar da dere yatağındaki posaları yedikleri için tahminimize göre zehirlenerek ölüyor. Bundan önce bu köyde benzeri olay yaşanmamıştır. Ne zaman bu posalar dere yatağına dökülmeye başlandı o zamandan beri küçükbaş hayvanlar telef oluyor. Konunun bir an önce düzeltilmesi için ilgili kurumlara başvuru yaptık. Yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

Mantar posası dökümünün hayvan ölümlerine sebebiyet verebileceği düşüncesiyle ilk yasal başvurularını nisan ayında Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yaptıklarını aktaran Parlakyıldız, "Gelen yazıda gerekli önlemlerin muhtarlık tarafından alınması gerektiği belirtildi. Ancak muhtarlık şu ana kadar herhangi bir önlem alma eyleminde bulunmadı. Daha sonra da hayvan ölümleri üzerine Tarım Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne başvuru yaptık. Buralardan da tedbir alınacağına yönelik cevaplar aldık. Ancak henüz bir tedbir yok. Böyle giderse köyde küçükbaş hayvan sayısı her geçen gün azalacaktır" diye konuştu.

Kaynak: 
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.