isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
ISPARTA'DA O KÖYE SESLENDİ 'SATMAYIN! EKİN - BİÇİN'
ISPARTA
G.Tarihi: 05.12.2017 00:09
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta Belediye Başkanı köylülere önemli bir mesaj verdi...

ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN, BOŞ DA TUTMAYIN, EKİN BİÇİN

Isparta Belediyesi Köy Buluşmaları programının pazar günkü durağı merkeze bağlı Yakaören Köyü oldu. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında çocuklar için balon park başta olmak üzere çeşitli aktiviteler gerçekleştirilirken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir konseri yer aldı.

Program öncesinde konuşan Yakaören Köyü Muhtarı Ali Kartal, Isparta’ya 7 km mesafede yakın bir yerleşim yeri olduklarını, köylerinin çok eski bir tarihe sahip olduğuna değindi. Şu anda köylerinde 700 hane ve 1960 kişinin yaşadığını belirten Muhtar Kartal, köylerinin geçim kaynakları arasında lahana, marul ve son zamanlarda dünyanın en iyi aromasına sahip kiraz yetiştiriciliğinin bulunduğunu ve yine seracılık yapıldığını dile getirdi. Köylerinin her geçen gün fakirleştiğini ve köy arazilerinin yarısının satıldığını anlatan Muhtar Kartal, Burdur dostluk yolu ile köylerinin bir bölümünün imara açılarak ticari alana çevrilmesi talebinde bulundu. Kartal, “Başkanım köylerimize hizmetlerinizi takdir ediyoruz. Müslüman olmaktan onur, Türk olmaktan gurur, Yakaörenli olmaktan şeref duyuyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Belediye meclisi üyeleri ile birlikte programa katılan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, yakın bir gelecekte Yakaören’in kentin en parlak köylerinden birisi olacağını söyledi. Günaydın, “204 köyümüzün tamamını Türkiye bandında en yaşanabilir köyler olsun projem var. Isparta’nın köylerinin Türkiye Cumhuriyetinin en güzel yaşanabilir köyleri olmasını istiyoruz. Muhtarımız imardan bahsetti ve arazilerin satılmak zorunda kalındığını ifade etti. İki eliniz bağlı dahi olsa, bir dilim ekmeğe muhtaç olsanız da arazilerinizi satmayın, üzerinizde kalsın. Zengin olacaksa bu köyümüz zengin olsun. Birbirinize yardımcı olun ama tarlalarınızı satmayın” çağrısında bulundu.

Çünür’ün de bir zamanlar köy olduğunu ancak şimdi mahalle statüsüne kavuştuğunu hatırlatan Başkan Günaydın, Yeni Çünür’ün kurulduğunu, bölgeye otogar yapımına başlandığını, geçen seçim döneminde Çünür halkına ‘dev bir yıldız düşecek’ diyerek Çünürlülere de aynı çağrıda bulunduğunu dile getirerek, “Babadan, dededen kalma arazileriniz, mülkünüz kendinizin olsun demiştim. O dönemde sözüme uyanlar zengin oldu” dedi.

Isparta Belediye Başkanı olarak hizmete aç bir insan olduğunu dile getiren Günaydın, “Köyünüzün kıymetini bilin. Bütün umut, kazanç, yaşantı köylerimizdedir. Milli şuur buralarda yaşamaktan geçer. Değerli köylülerimiz 204 köyün içerisinde şimdiden 5 köyümüz tersine döndü. Şehre göç durdu, o köylerimiz üretim yapıyor, şu anda çalıştıracak adam arıyorlar. Bunlardan birisi Kesme köyümüz. 300’den 200’e düşen hane sayısı bugün gülcülük ile yine eski günlerine kavuştu. Tekrar 300 haneye çıkan Kesme’de herkes mutlu yaşıyor, para kazanıyor. Köylerimize selamet gelecek. Buralar er geç bir dönüm noktası olacaktır. Arazilerinizi satmayın, boş da tutmayın, ekin biçin” derken, konuşmasını ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ şeklinde bitirdi.

Programa Deregümü, Kayı ve Gelincik köylerinin muhtarları da katılırken, konuşmaların ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir bir birinden güzel türküleriyle meydanı dolduran vatandaşlara güzel bir gün yaşattı. Çocuklar gün boyu kurulan balon parkta gönüllerince eğlendi, çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi.

Böylesine güzel bir etkinliğin köylerinde düzenlenmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getiren köy halkı ise, programların devamını istedi. Çocuklar için de güzel ve faklı bir gün yaşandığını dile getiren vatandaşlar, “Programın köyümüzde düzenlenmesini sağlayan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başkanımızı köyümüzde ağırlamaktan mutluyuz, sevinçliyiz” dedi.



Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, kalabalık, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, kalabalık, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.