isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA O AĞAÇLARI KESENLERE SUÇ DUYURUSU!
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
DUYARLILIK OLURSA ISPARTA YEŞİL KALMAYA DEVAM EDER
Isparta Belediyesi evinin önünde kaldırımda bulunan 2 adet 15-16 yaşlarındaki ıhlamur ağaçlarını kesen vatandaşa cezai müeyyide uygularken, Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunuyor.
Kurtuluş Mahallesi 2110 Sokakta yaşayan bir vatandaşa ikamet ettiği sitenin önünde kaldırımda bulunan 15-16 yaşlarında iki adet ıhlamur ağacını kesmesi dolayısıyla Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yasal işlem başlatıldı. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü konuyu yerinde inceleyerek Zabıt Varakası tuttu. Yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hasar tespiti gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra belediye ağacı kesen kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyor. Kesilen ağaçların yerine Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yeni ağaçlar dikildi.
Doğanın korunması ve yeşile saygı duyulması noktasına büyük önem veren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu çerçevede ağaçlara verilen zararların karşısında da sessiz kalmıyor.  Kurtuluş Mahallesi 2110 Sokakta yaşayan bir vatandaşın evinin önünde kaldırımda bulunan ağaçları kestiği ihbarını alan belediye ekipleri harekete geçti.  Zabıta Müdürlüğü olay yerinde yaptığı gerekli incelemeler sonrasında kesim işini gerçekleştirdiğini tespit ettiği vatandaşa gerekli yasal işlemleri başlatırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de kesimi yapılan ağaçların yerine yenilerini dikti.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, “Ağaç kesimini yapan vatandaşa gerekli yasal müeyyideyi uyguladık. Tuttuğumuz tutanağı belediyemiz encümenine sevkini yapacağız. Sayın Belediye Başkanımızın talimatlarıyla hem para cezası hem de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Yeşili korumak herkesin görevidir.  Halkımız bu tür olaylar karşısında çekinmeden Alo Zabıta 153’ü arasın, şikâyette bulunsun. Isparta’yı yeşili elbirliği ile koruyalım. Eğer bu duyarlılık olursa hem bu sokak hem bütün Isparta yeşil olmaya devam eder. Belediyemiz bir dal dahi kesilse bunun takipçisidir. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımız çok hassas. Aynı noktaya Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından iki adet ıhlamur ağacı dikildi” dedi.  









Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.