isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA MÜZELER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI AÇIKLANDI
ISPARTA
G.Tarihi: 14.05.2018 18:46
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
BASIN BÜLTENİ

ISPARTA'DA MÜZELER GÜNÜ  ETKİNLİKLERİ YAPILACAK

 
Coğrafi konumu ve doğal zenginlikleri ile benzersiz özelliklere sahip olan Ülkemiz, en erken dönemlerden günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Kültürel mirasın korunması, tanıtılması, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele edilmesi, halkımızın koruma bilincinin geliştirilmesi, bu kapsamda çeşitli eğitim faaliyetleriyle toplumun kültür düzeyinin yükseltilmesi noktasında müzelerimize büyük görevler düşmektedir.
 
Bu bilinçle son yıllarda müzelerimizin gelişim sürecini hızlandırmak ve çağdaş müzecilik hizmetini sunmak üzere modern sergileme tekniklerine sahip yeni müzelerin yapılması, mevcut müzelerimizin aynı anlayışla yenilenmesine yönelik Bakanlığımızca önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
 
Nitekim büyük özveri gerektiren müzecilik hizmetinin önemine binaen Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM) 18 Mayıs gününü tüm dünyada kutlamak üzere Uluslararası Müzeler Günü olarak belirlemiştir.
 
Tüm dünyada ve ülkemizde her yıl kutlanan Müzeler Günü 15 Mayıs Salı günü saat:16.00’da Yalvaç Müzesi Müdürlüğünde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda; Mehteran, sergi açılışı ve yeni teşhir salonlarının tanıtımı yapılacaktır. Söz konusu kutlama etkinliklerine tüm kültür ve sanat severler davetlidir.
 
 
 
                                                                                              ISPARTA VALİLİĞİ                                                                                                             İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

 
m_ze_g_n_1m_ze_g_n_2
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.