isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA  HER YER APART OLMUŞ MEMUR EV BULAMIYOR
ISPARTA
G.Tarihi: 23.06.2017 12:03
1
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA'DA  HER YER APART OLMUŞ MEMUR EV BULAMIYOR

Öğrenci kenti Isparta'da yaygın olan apart yatırımları, kamu görevlilerinin ilimizde ev bulmasının önüne geçiyor.
Bu tespitin sahibi olan Vali Şehmus Günaydın,apart denetimlerinin bu yıl en üst seviyede yapılacağını söyledi.


VALİ GÜNAYDIN ile ilgili görsel sonucu

Vali Şehmus Günaydın, Is­parta’da öğrencilere yüksek fi­yatlarla kiralanan apart yatırmalarının bu kadar fazla ol­masını eleştirdi. Apartların kom­şuluk ilişkilerine zarar verdiğini kaydeden Vali Günaydın, apartların ile tayını çıkan kamu görev­lilerinin de ev bulaması nokta­sında ciddi engel teşkil ettiğini duyurdu.
Apartların en üst sevi­yede denetleneceğini belirten Vali Günaydın, “Eğer ben öğ­rencimi yerleştirebilecek bir yurt bulamıyorsam, ev fiyatları ve apart fiyatları da uçmuş gitmişse ben çocuğumu göndermem veya başka bir yere yönlendiririm'' dedi.

 Vali Şehmus Günaydın,apartların yüksek fiyatlardan öğrencilere verilmesini eleştirdi. Isparta'da öğrencilere için konuklamanın çok önemli bir sorun olduğunu belirten Vali Günaydın, “Bu konuda şikayetler size geldiği kadar bana da geliyor. Bizler çözüm mercileri olduğumuz için çözümü noktasında neler yapmamız gerekir ona bakıyoruz. Bu hizmetin yapılmasında Plan Bütçe Komisyon Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’in çok büyük katkısı vardır.
İnşallah bu eğitim öğretim yılında faaliyete girecek bu 5 bin kişilik yurdumuz, bende geçenlerde ziyaret ettim çalışmaları yakından takip ediyorum. 

 Bu 5 bin kişilik yurt çok çok önemli bir sorunu çözecek ama yeterli mi değil? Biz bunun yanında yine şehir hastanesi nin yanında da 4 bin kişilik bir yurdumuzun yapımı devam ediyor. Oda eğitim öğretim yılı başında olmasa da yıl içerisinde hizmete alınabilir noktaya gelirse ilçelerde yapılanlarla birlikte toplamda 10 bin kişilik bir yer yapılıyor.
Bu sorunun çözümü noktasında çok önemli bir adım" dedi.

Yazının devamını dünkü nokta gazetesinden okuyabilirsiniz....


 
Yorumlar1
Onay Bekleyenler1
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.