isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA HAYATINI KAYBEDEN BİLİM İNSANLARI İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
ISPARTA
G.Tarihi: 01.12.2017 19:23
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

“Prof. Dr. Engin Arık ve Bilim Şehitleri Anma Töreni”

İstanbul- Isparta seferini yapan yolcu uçağının Keçiborlu Tünektepe mevkiinde düşmesiyle meydana gelen kazada hayatını kaybeden bilim insanları için bir anma töreni düzenlendi.

30 Kasım 2007’de Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak “Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi Çalıştayı”na katılmak için şehrimize gelmek üzereyken uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet,  Arş. Gör. Özgen Berkol Doğan, Arş. Gör. Mustafa Fidan ve Engin Abat’ın anısına düzenlenen törende bir konuşma yapan SDÜ FEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Akkurt “30 Kasım 2007 tarihinde üniversitemize gelecek olan değerli bilim insanlarını karşılamak için o gün ben de havalimanındaydım. Onları beklerken acı haberi aldığımız anı dün gibi hatırlıyorum. Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi için Isparta’ya gelen hocalarımızı bu vahim kazada kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Projemiz, Kalkınma Bakanlığı bünyesinde devam etmektedir. Bugün burada hayatını kaybeden bilim insanlarımızı anmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu kazada şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Çakmak da kaza sonucunda hayatını kaybeden kişiler için Allah’tan rahmet diledi.

Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi Üyesi ve aynı zamanda FEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Kaplan ise proje hakkında bilgi vererek “Türk Hızlandırıcı Projesi”nin Türkiye’de daha önce olmayan atom çekirdeğinin parçalanmasını öngören laboratuvar altyapısının kurulması amacıyla birçok üniversitenin ortaklığında Kalkınma Bakanlığından alınan destekle oluşturulduğunu söyledi ve kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.