isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Girişimcilik Ekosisteminin İlk Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
SDÜ BASIN BÜLTENİ

Girişimcilik Ekosisteminin İlk Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

Göller Bölgesi Teknokenti, akademisyen ve girişimcilerle buluşarak “Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)”, “BİGG”, “Fikri Sinai, Mülkiyet Hakları ve Süreçler (FSMH)”, “Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği (KUSİ)”, “Kuluçka ve Ön Kuluçka Merkezi” hakkında bilgi paylaşımında bulundu.Mühendislik Fakültesi E8 Amfisi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, Teknokentin Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerine devam ettiğini belirterek “Amacımız farkındalık yaratmak ve Girişimcilik Ekosistemi ile ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlamak.” dedi.



Teknokentlerin, bilim parkı veya endüstriyel araştırma yapılan bölgeler olduğunu belirten Teknokent Tanıtım ve İşbirlikleri Uzmanı Dr. Nazlı Ceyla Anadolu Kılıç, “Teknokentlerin Kurumlar Vergisi Teşviki”, “Sigorta Pirim Desteği”, “KDV İstisnası” gibi avantajlarından bahsederek “Avantajlardan, Teknokentte faaliyet gösteren firmalar, yeni kurulmuş işletmeler, Teknokent bünyesinde çalışan personel yaralanabiliyor.” dedi.  Teknokentin günümüze kadar gerçekleştirdiği başarılara dikkat çeken Kılıç, tamamlanan 212 proje ve devam eden 36 projenin varlığından bahsetti.



Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Vekili Hasan Yılmaz ise üniversite, girişimci, yatırımcı ve sanayici arasında ihtiyaç duyulan ilişkilerin sağlanması yönünde faaliyet gösterdiklerini ifade ederek “Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetler de TTO bünyesinde yürütülmektedir.” diyerek SDÜ ( TTO ) modüllerinin farkındalık ve tanıtım eğitim hizmetleri üniversite sanayi iş birliği fikri sınai ve mülki haklar girişimcilik ve şirketleşme, destek programlarımdan yararlanmaya yönelik hizmetleri kapsadığını belirtti.



Girişimcilik Programları Sorumlusu Nilay Şengöl, BİGG ile girişimcilerin amaçlarından bahsetti. Şengöl, “Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri giriştirebilen başlangıç firmaların oluşturulması amaçlanmıştır”. dedi ve ardından ön kuluçkanın süreçlerinden, başvuru şartlarından bahsederek konuşmasını sonlandırdı.



Patent Ofisi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Saygın Uslu ise Fikri ve Sınai Mülkiyet Haklarından bahsederek sınai mülkiyet sisteminin mevzuat, vekiller, mahkemeler, kurumsal yapı etrafında şekillendiğini söyledi ve ardından patent nedir, buluş nedir konularına değindi. Faydalı model belgesi alabilmek ve patent belgesi alabilmek için gerekli şartlardan bahsetti. “Entegre devre topografyasına entegre devreyi oluşturan tabakaların üç boyutlu dizilimini gösteren ve herhangi bir formatta sabitlenmiş görüntüler dizisi olup, her görüntü entegre devrenin üretiminin herhangi bir aşamasındaki yüzeyinin tamamının veya bir kısmının görünümünü ifade eder” diyerek konuşmasını bitirdi.



İlki başarıyla tamamlanan toplantıların devamı, 9 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda, 16 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te de Türker Taşaltın Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.