isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA BİR İLK YARIN BAŞLIYOR...
ISPARTA
G.Tarihi: 10.11.2017 18:23
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ÇALTI 1. SARIMSAK FESTİVALİ BAŞLIYOR
Isparta’nın Gelendost İlçesi Çaltı Köyünde, köy muhtarlığı, Isparta Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 1.Sarımsak Festivali düzenleniyor. Köy Meydanında 11 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 14.00’da başlayacak olan Sarımsak Festivali kapsamında, sarımsak dikimi, bulgur kaynatma, mercimek kavurma etkinlikleri düzenlenecek, sanatçı Hüseyin Kağıt vatandaşlara konser verecek.
Gelendost Çaltı Köyü Muhtarı Haşim Koca, festival öncesinde, festivale katkı veren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Festivale ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, köyde bulunan 18 bin dönümlük arazinin tamamına sarımsak ekilmesini arzuladıklarını söyledi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın belediye olarak da katkı verecekleri 1.Sarımsak Festivaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Festivalin başarılı geçmesi amacıyla belediye olarak destek vermeyi kararlaştırdıklarını belirten Günaydın, köyün 18 bin dönümlük arazisinin bulunduğunu, bu arazinin ancak 6’da birinin dikili olduğunu söyledi. ‘Bu arazilerin tamamının dikilmesini istiyoruz. Derdimiz 18 bin dönüm arazide üretim yaptırabilmek ve köyümüzü kalkındırmaktır’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çaltı sarımsağı ülkenin en dayanıklı sarımsağı. Çaltı’daki üretim doğal ve kuru yöntemle yapılıyor bu da dayanıklılığı arttırıyor. Çaltı sarımsağının kanser ve kanser olaylarına iyi direnç gösterdiği belirtiliyor” şeklinde konuştu. Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünü hatırlatan Başkan Günaydın, Çaltı halkının üretimini arttıracağını ve birkaç yıl içerisinde en iyi duruma geçeceğine inandığını belirtti.
Çaltı’da kaliteli sarımsak üretiminin gerçekleşmesinin, arazinin büyük olmasının kendilerini düzenlenecek olan Sarımsak Festivalini teşvik etmeye ittiğini kaydeden Başkan Günaydın, “Tüm Ispartalıları, Cumartesi günü saat 14.00’da başlayacak olan festivale davet ediyorum. Yine festival kapsamında sanatçı Hüseyin Kağıt’ta bir konser verecek. Bu festival Isparta’mıza, ülkemize ve sağlığımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a Sarımsak Festivaline verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çaltı Köyü Muhtarı Haşim Koca, “Çaltı sarımsağımızın tanıtımı için sağladıkları yardımdan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Köyümüzdeki üretimle niçin Taşköprü gibi ilerlemeyelim, kazanç sağlamayalım. Düzenleyecek olduğumuz festivale tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.