isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA “BESLENME DOSTU OKULLARLA SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT BİSİKLET ETKİNLİĞİ”
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
“BESLENME DOSTU OKULLARLA SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT BİSİKLET ETKİNLİĞİ”
29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı altında T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile  “Beslenme Dostu Okullar Programı” yürütülmektedir. Beslenme Dostu Okullar Programı ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması , bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteye teşvik amacıyla yapılan rutin çalışmalar dışında özel gün ve haftalarda farklı etkinliklerin düzenlenerek konuya olan farkındalık düzeyinin arttırılması istenmektedir.                                    
            Bu kapsamda Isparta İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı organizasyonunda 3 Ekim 2018 günü Saat: 11:00 'de İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile belirlenen güzergahta Beslenme Dostu Okullar katılımıyla bisiklet etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe Vali Yardımcısı Dr. Hakan KUBALI, İl Sağlık Müdürlüğü idareci ve çalışanları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idareci ve beslenme dostu okullar program sorumluları, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katılmıştır. Bildirilen güzergahta gerekli emniyet ve sağlık tedbirleri alınmasının ardından Valilik Binası arkasında başlayan etkinliğe öğrenciler bisikletleri ile katılım sağlamış ; coşkulu bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Başlangıç noktasına dönüldüğünde Sağlıklı Yaşam Aracında öğrencilere sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, bki ölçümü konularında video gösterimi yapılarak  bilgilendirme yapılmıştır.Etkinlik şapka,elma, su ve sağlıklı beslenme broşürleri dağıtımı ile son bulmuştur.
 
                                                                                                          Dr. Mehmet Nazif AYDIN
                                                                                                                 İl Sağlık Müdür V.
 
IMG_4114IMG_4169IMG_4181IMG_4197
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.