isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA ARTIK BURADA SU BASKINI OLMAYACAK
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
HALKIMIZIN RAHAT VE HUZURLU BİR ŞEKİLDE YAŞAMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
 
Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce, Gülistan Mahallesi 108 Cadde üzerinde gerçekleştirilen lokal çalışma ile birlikte kod altında kalan Gülistan Pazaryerinde su baskınlarının önüne geçiliyor. 108 Cadde ile birlikte bir yan yolda yapılacak olan lokal çalışma ile birlikte artık meydanda haftada bir gün kurulan pazaryerindeki esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlar yağmur suyu baskınından da kurtulmuş olacak.
Gülistan Mahallesi 108 Cadde ve pazaryerinin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yaptıkları çalışma ile pazaryerinde zaman zaman yaşanan su baskınının bundan sonra meydana gelmeyeceğini belirtti. Üst sokakta yapılacak çalışma ile buradan gelen suyun alınarak 108 caddedeki ana hatta aktarılacağını dile getiren Başkan Günaydın, “Isparta’mızda altyapı sorununa ilişkin ana konular tamamlanmıştır ancak lokal çalışmalarımız devam etmektedir. Buraya da 400’lük yağmur suyu boru hattı konuyor. Bu çalışma ile birlikte pazaryerimiz rahatlayacak. Bu çalışmalarda şehir hüviyeti için önemlidir” dedi.
İlk göreve geldiği dönemde Isparta’da 580 evi su bastığını hatırlatan ve baskınlardan dolayı mağduriyetler yaşandığını hatırlatan Günaydın artık bu sorunun da aşıldığını belirterek, kod altında kalan birkaç evin su baskını yaşadığını bunların sebebinin de ev sahipleri ve eve ait teknik nedenlerden dolayı yaşandığını aktardı. Günaydın, “Yine şehrimizde kod altında kalan yüzlerce evimizi su baskınlarından kurtardık, altyapı çalışmaları şehrimizde çok şükür tamamlanmıştır. Halkımızın rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için çalışmalarımızı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Başkan Günaydın, Türkiye’de TUİK araştırmalarına göre Isparta’nın iki yıl üst üste yaşanabilir şehirler arasında birinci seçildiğini kaydederken, son olarak geçen günlerde özel bir yayın gurubunun yaptığı araştırma sonucuna göre 3. gösterilmesine de tepki gösterdi. TUİK’in resmi bir devlet kurumu olduğunu belirten Günaydın, TUİK’in bu yılki araştırma sonuçlarının henüz açıklanmadığına işaret etti. Günaydın, “Bu sene Isparta’yı üçüncü olarak gösteren mecmua var. Bizler ise TUİK’in araştırma sonucunu bekliyoruz. Yine Türkiye’nin birincisiyiz. Halkımız Isparta’nın yaşanabilir şehirler arasında birinci olmasından memnun  ve bu konuda da övünmeye devam etsinler” görüşlerinde bulundu.
Isparta Belediyesi olarak haftada bir gün kurulan bir pazaryerini dahi su basıyor diye bu sorunu gidermek için çalıştıklarını ve çözdüklerini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Diğer şehirlerimiz buna ne derece önem veriyor. Yine bazı şehirlerin altgeçitlerini su basar, bizde yok” derken, TUİK’in yaşanabilir iller araştırmasını 12 kriter üzerinden yaptığını, özel yayın gurubu tarafından ise bu araştırmanın 6 kriter üzerinden gerçekleştirdiğini ve çıkarılan sonuca şüphe ile yaklaştığını kaydetti.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Gülistan Mahallesi Muhtarı Zafer Uzun da, “Isparta’mızı yaşanabilir şehirler arasında birinci yapan Sayın Başkanımıza yatırım ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum ve bu çalışmalarına devam ediyor. Başkanımız pazaryeri esnafımızı dahi düşünüyor, kendisine, ekibine teşekkür ediyorum ve Allah başımızdan eksik etmesin diyorum” ifadelerinde bulundu. 





Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.