isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da 'Adeta Yaygara Yaplıyordu' Dedi ve Açıklamada Bulundu
ISPARTA
G.Tarihi: 07.11.2017 23:35
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
BİZİM ÇALIŞMAMIZ HİÇBİR ZAMAN GÖSTERİŞ AMAÇLI DEĞİLDİR
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinden geçerek yeni bölge hastanesine de hizmet verecek olan 281 Caddedeki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Asfalt çalışmalarında sona gelinirken, Başkan Günaydın, “Sanayi çarşımızın ortasından geçen genişletilmiş bir yolumuz. Daha önce imar çalışmalarını tamamlamıştık. Aylar öncesinde de stabilize çalışmalarını gerçekleştirmiştik. Şimdi de asfaltını yaptık ve bitirdik” dedi.
Fen İşleri Müdürlüğünce devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yolun sadece sanayi çarsısına değil, yeni otogar, Çünür merkezine ulaşan bir yol olduğunu kaydetti. Günaydın, “Bir yandan otogarı yaparken, diğer taraftan otogara ulaşacak yolu da yapıyoruz bu yol oraya da ulaşacak. Bu yol gelecekte de çok kullanılacak. Yine yol üzerinde de bu kışın gül dikimi gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.
Bu kış dikim sezonunda da 500 bin adet gülfidanı dikimini hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’nın ifade, kimlik tarzıyla şehrimizi ortaya çıkarmak istiyoruz. Dünya şehirleri arasında Isparta’nın markası olan gül kelimesini burada yüksek orana çıkarmak istiyoruz. Bu hedefle gidiyoruz. Geçen sezon 260 bin adet dikmiştik. Bizim çalışmamız hiçbir zaman gösteriş amaçlı değildir. Isparta’nın tamamını bir gül tarlası olarak kabul ediyoruz. Dere Mahallesinden, İstasyon Caddesine, Vatan Mahallesinden, Çünür Mahallesine kadar her taraf bir bütün. Hiçbir yerde parkta, bahçe de duvar örmüyoruz. Duvar, gergi yok, demir çubuklarla kapatma yok. Dikkat ederseniz bütün kamu kurumları her tarafa duvar örerler. Biz Isparta’nın kendisini bir bahçe olarak görüyoruz” görüşlerinde bulundu.
Çalışmaları incelemek için daha önceden de birkaç kez geldiğini hatırlatan Başkan Günaydın, “Bu bölgeye bir öğrenci yurdu yapıldı. Bunun buraya yapılması yanlıştı ama biz bu yanlışlara da hızlı hizmet veriyoruz. Diş Hastanemiz var. Burasının asfaltı niye yapılmadı diye adeta yaygara yapılıyordu. Tonlarca asfalt yapan insan burayı yapamaz mı? Niye yaygara yapıyorsunuz. Benim de şehircilik açısından bir isteğim var. Diş Hastanesinin yanında daraltılmış bir yol var, onların düzeltilmesi için birkaç sefer buraya geldim. Başhekim ile görüştüm şehir dışındaymış, yardımcısı ile görüştük burayı düzeltin asfalt yapacağız dedik, yapılmadı. Niye yapılmadı, düzeltilmedi, ama ben asfaltını yaptım. Buraya gelen insanlarımızı çamurdan kurtarma adına yapılan bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. keşke o kurumumuz da bizimle birlikte duyarlı olsaydı, otoban gibi bir yol olacaktı. Şimdi daraltılmış bir yolla bu meydana geliyorlar. Biz sanayi çarşımızdan yine buraya bir yol bağladık. Devam edecek olan otogar yoluna bağladık. Bu kurumlarımızı ulaşım açısından rahatlattık. Bu yolumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Gül Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı da, “Bu yolun yapımında büyük emeği geçen Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Güzel bir asfalta kavuştuk, hastane rahatladı. Ancak burada unutulmaması ve olması gereken bir konu vardı. Bu asfaltın gecikme sebebi, buradaki yürüyüş yolu. Sayın Valimiz Şehmus Günaydın, hastane, Anadolu Mahallesi arası yürüyüş yolu yapılmasını istedi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız vekilimiz S.Sadi Bilgiç’te buraya ödenek çıkarttırdı, karayollarına talimat verdi. Buraya bir yürüyüş yolu yapılıyor. Dolayısıyla burada duvar yapılıyordu. Belediye başkanımız ‘bu duvar biterse ben buraya asfalt yaparım’ dedi. İnsanları sakinliğe, sükûnete davet etti. Duvar bittikten sonra asfalt çalışması yapıldı. 281 Cadde, Anadolu Mahallesi, Karaağaç Mahallesinin asfaltlarını sayın belediye başkanımız 12 saat içerisinde tamamladı. Vatandaşlarımız tozdan topraktan kurtuldu. Asfalt yapılmama sebebi duvardır. Duvar bitti, asfalt bitti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 







Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.