isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
ISPARTA YENİ OTOGAR TERMİNALİ YAPIM ÇALIŞMALARINDA SON DURUM
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
YAŞAYAN OTOGARDA ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
 
Isparta Belediyesinin 6 Mart’ta ihale ettiği, ‘geleceğin projesi’ olarak görülen şehirlerarası ve kırsal terminal ile her kitleye hitap edebilecek olan yaşam alanlarının da bulunduğu Yaşayan Otogarda zemin beton döküm işleri devam ediyor. 120 santimetrelik radye temel betonu döküldüğünü, beton kalitesinin de C40 olarak gerçekleştiğini belirten Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, otogarın depreme dayanıklı olduğunu anlattı.  
Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde 93 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran kule de bulunuyor. Projede 500’ü açık, 500’ü kapalı olmak üzere bin araçlık otopark, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçeleri yer alıyor.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Otogar ve Yaşam Alanı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Şu anda bir katı bodrum ve zemin kat olmak üzere iki katlı bir binanın radye temellerinin atıldığını söyleyen Başkan Günaydın, temel kalınlığının 120 santim olduğunu ve C40 beton döküldüğünü belirtti. Depreme dayanıklılığı ön planda tuttuklarını anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçmişte C12 betonlar döküldüğünü belirtirken bu binalarında 30 sene içerisinde çürüdüğünü kaydetti. C40 beton ile binanın ömrünü ve dayanıklılığını kat ve kat artırdıklarını anlatan Başkan Günaydın, proje kapsamında bir de kulenin yer aldığını belirtti. Günaydın, “Yaşayan Otogarda 20 dönümlük bir alanda da gül bahçeleri yer alacak. Yine otopark alanımızın içi güllerle donatılacak. Isparta’mızın geleceğini karşılayacak modern çarşı ve alışveriş merkezlerinin de yer alacağı bir otogar olacak. şehirler arası ve kırsa terminali ile birlikte her türlü özelliği bünyesinde barındıracak. Bu alanımızda yıllar geçse de trafik sorunu yaşanmayacak. Şehircilikten anlamayanlar tahmini konuşmalar yapıyor. Burası şehrin merkezinde kalsa da, nüfusumuz bir milyona çıksa da otogarın 3 alternatif yoluyla trafik sorunu yaşanmayacaktır. Ortaokul yıllarımdan buyana şehirde 4.otogar değişti. Ama bu otogar kalıcı olacak. Yaşayan Otogar Projesi benim beğendiğim keyif aldığım projelerden bir tanesidir. Çalışmaların şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.







Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.