isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA MİLLETVEKİLİ İRFAN BAKIR'IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
ISPARTA
G.Tarihi: 23.11.2017 18:10
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA MİLLETVEKİLİ SAYIN İRFAN BAKIR’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ  MÜNASEBETİYLE YAYIMLAMIŞ OLDUĞU BASIN AÇIKLAMASI
 
 
Eğitim bir ülkenin kalkınmasında, çağdaş, özgür ve başarılı bireyler yetiştirilmesinde birincil etkendir. Eğitimin asıl unsuru ise bina, kitap, araç-gereç değil öğretmendir. 
Bugün içinde bulunduğumuz coğrafyada fark yaratabilmişsek; bu Cumhuriyetin ilanıyla birlikte öncelikle  eğitimde yapılan devrimler sonucunda mümkün olmuştur. Çalışkan, fedakar, cefakar, cesur ve Atatürk ilkelerine gönülden bağlı öğretmenlerimiz çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin mihenk taşları olmuşlardır. Bilimin ve aklın ışığında ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştiren öğretmenlerimize olan borcumuzu, ne yapsak ödeyemeyiz.
Son yıllarda PISA gibi uluslararası sınavlarda üst sıralarda yer alan ülkeleri incelediğimizde, tartışmasız hepsinin öğretmene yatırım yaptığını görmekteyiz. Yıllar önce Köy Enstitülerinin kurulmasıyla uyguladığımız modelin benzerlerini bugün dünyanın önde gelen ülkeleri geliştirerek uygulamaya devam etmektedirler. Maalesef ülkemizde ise eğitim sisteminde her sene yapılan değişiklikler hem öğretmenlerimizi, hem öğrencilerimizi, hemde aileleri bıktırmıştır. 
 Ülkemizde Öğretmenlerimiz bir taraftan baskı, yıldırma ve sindirme politikalarıyla mücadele ederken, diğer taraftan da zor şartlarda hayatlarına devam etmeye çalışmaktalar. Ücretli ve sözleşmeli gibi statüler öğretmenlik mesleğine ve öğretmenlerimize zarar vermektedir. Kadro bekleyen öğretmenlerimizin büyük kısmı bu şartlarda çalışmak zorunda kalmaktadır. 
Bizlerin en önemli görevi öğretmenlerimizin yaşadığı sosyal, ekonomik ve özlük sorunlarına kalıcı çözümler üretmektir. Geleceğimizin teminatı, Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin en iyi koşullarda yaşaması boynumuzun borcudur.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, yaşamını yitirmiş öğretmenlerimize rahmet diliyor, ömrünü bu kutsal göreve adayan öğretmenlerimize şükranlarımı, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 
                                                                                                                                                               İrfan BAKIR
                                                                                                                                                        Isparta Milletvekili
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.