isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
 ISPARTA İŞKUR İŞGÜCÜ PİYASASININ NABZINI TUTUYOR!
ISPARTA
G.Tarihi: 23.10.2017 12:12
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
 ISPARTA İŞKUR İŞGÜCÜ PİYASASININ NABZINI TUTUYOR!
 
Isparta İŞKUR 2017 yılı işgücü piyasası araştırmasını tamamladı. Isparta İŞKUR müdür vekili Gürsel ÖKSÜZ yaptığı açıklamada  Araştırma kapsamında Isparta da 20 den fazla işçi çalıştıran tüm  308 işyerinin ziyaret edilerek firmaların eleman ihtiyaçlarının tespit edildiğini, araştırma sonucuna göre ihtiyaç duyulan mesleklerde 2018 yılında kurslar açmayı planladıklarını bildirdi.
ÖKSÜZ araştırmada ortaya çıkan verileride basınla paylaştı. Araştırma sonuçlarına göre;
Isparta da en fazla istihdam İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve inşaat sektörlerinde sağlanmaktadır.
Isparta genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %12,2’sinde açık iş olduğu, tüm işyerleri baz alındığında  açık iş oranının %1 olduğu ortaya çıkmıştır. Açık iş oranın %3 ile en yüksek olduğu Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüz işyerinden 23’ünde ve ikinci sırada gelen  Toptan ve Perakende Ticaret sektöründe ise yüz işyerinden 21’de açık iş bulunmaktadır.
İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Mermer işçisi, İplik Eğirme Operatörü, Boyahane Tesis Takip İşçisidir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri  Fiziki ve Bedensel Yeterlilik, Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe ve Takım Çalışması’ dır.
 İşverenler ihtiyaç duydukları elemanları en çok İŞKUR ve Akraba-eş dost aracılığı ile aramaktadır. 
            Araştırma kapsamındaki görüşülen işyerlerinin %30,2’ si eleman bulmakta güçlük çekmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Mermer İşçisi, Kaynakçı(oksijen ve elektrik), Ağaç Biçme Makinesi Operatörü(hızarcı-keresteci), Makineci (dikiş), Satış Danışmanı, İngilizce Öğretmeni, Aşçı, Balık Temizleme İşçisi, Makine Teknikeri, Uçak Bakım Teknisyeni (Gövde- Motor) meslekleridir.
Isparta genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 1030 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 6,6 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler Madencilik ve Taş Ocakçılığı, Konaklama ve Yiyecek Hizmeti faaliyetleri ve Toptan ve Perakende Ticaret’tir. Mermer İşçisi, Çağrı merkezi Müşteri Temsilcisi, Gül Mamulleri Dolum İşçisi(Kozmetik Ürünler) Ve Garson(servis Elemanı) mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Şoför-Yük Taşıma, Meydancı-İmalat Büro Memuru(Genel) Ve Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç vb. mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir. 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.