isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta haber: SOKÜM, TRT Radyo “Hayatın Sesi” Programında Anlatıldı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

SDÜ BÜLTENİ

SOKÜM, TRT Radyo “Hayatın Sesi” Programında Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Genç ile Doç. Dr. Yusuf Bilen, TRT Radyo’da yayınlanan “Hayatın Sesi” programının konuğu oldu.



Programda, Isparta’nın kent belleğinin oluşturulması adına önemli bir adım teşkil eden “Isparta Somut Olmayan Kültürel Mirasın Tespiti Projesi” detaylı bir şekilde anlatıldı. Kültürel anlamda kavuşum noktası olan Isparta’nın geleneksel yapısı ve yerel unsurlarını gün yüzüne çıkarmak için mimarlıktan arkeolojiye, iletişimden sosyolojiye pek çok farklı disiplinin bir araya geldiğini belirten Doç. Dr. Mustafa Genç ile Doç. Dr. Yusuf Bilen, Isparta ile ilgili bu kadar geniş kapsamlı bir çalışmanın daha önce yapılmadığını söyledi. Projenin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimince desteklendiğini ve Üniversite yönetiminin tüm imkanları ile bu projeye çok büyük katkı sağladığını vurgulayan Genç, “Şehrin dokusu, somut olmayan kültürel miras unsurları için büyük önem arz ediyor. Çalışmalar kapsamında düzenlenen birinci çalıştayda; projemiz UNESCO temsilcileriyle değerlendirildi. Bu bağlamda 18- 20 Nisan tarihleri arasında ikinci çalıştayımızı düzenleyeceğiz.” dedi. 
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.