isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta Haber: SDÜ Geleceğin Eczacılarını Yetiştiriyor
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
SDÜ Geleceğin Eczacılarını Yetiştiriyor
Göller Bölgesinin tek eczacılık fakültesini bünyesinde bulunduran Süleyman Demirel Üniversitesi, geleceğin eczacılarını Isparta’da yetiştiriyor.



16.03.2012 tarihinde 28261 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2809 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Eczacılık Fakültesi, bu yıl ilk öğrencilerini aldı. Fakülte, donanımlı laboratuvarları, gelişmiş fiziki altyapısı, 11 öğretim üyesi, 63 öğrencisi ile eğitim- öğretim faaliyetlerini yürütüyor.
Bilim dünyasına katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, eğitim- öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma- geliştirmeye de önem verdiklerini söyledi. Fakültede, gerekli akademik ve fiziki yapılanmaların hızla tamamlandığını belirten Yıldız, Türkiye’deki en iyi eczacılık fakülteleri arasında yer almayı hedeflediklerini vurguladı.



“Eczacılık fakülteleri, ilacın olduğu yerde başrolde olmalı” diyen Prof. Dr. Yıldız, önümüzdeki yıl öğrenci sayılarının daha da artacağını şu an bölgede eğitim öğretim faaliyetinde bulunan tek eczacılık fakültesi olduklarını söyledi. 3 bölüm, 13 anabilim, 2 bilim dalı, nitelikli akademik kadro ve gelişmiş laboratuvarlar ile kaliteli bir eczacılık eğitimi vermek istediklerini vurguladı.
 

 


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.