isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA GÜL BAHÇESİ GİBİ OLACAK
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

ISPARTA GÜL BAHÇESİ OLACAK
Isparta Belediyesi bu sezonda ortaya koyduğu 500 bin gül dikim hedefi için çalışmalarına başladı. Dikim sezonunun başlamasıyla birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğünce çalışmaların başlatıldığını ve şehrin her noktasını gülle donatacaklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ilk parti olarak gelen 6 bin 800’ü sarmaşık gül olmak üzere toplam 53 bin gülün 20 bin adedinin 3 günlük dikim sonrasında toprakla buluşturulduğunu söyledi. Günaydın, Isparta’yı bir sınır, avluları, bahçe duvarları içinde değil, her sokağı, caddesi, parkını gül bahçesi olarak görmek istediklerini ve bu yönde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gül dikim çalışmalarını yerinde inceledi. Şehrin dört bir yanında dikim çalışmaları devam ediyor, bunlardan birisi olan İstanbul Caddesi servis yolu refüjündeki çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Sabırsızlıkla beklediğimiz dikim sezonuna girdik” dedi.
Şu ana kadar Karayolları Kavşağı Parkına 4 bin, ITKM etrafına 2 bin, Yedişehitler Cuma Pazarı Parkına 2 bin, Türkoloji Gül Parkına 4 bin, Çayboyu girişine bin, Otel Bolat civarına 2 bin, DSİ kavşağına bin ve Kolçelik Kavşağından, Çünür Kavşağına kadar olan bölgede başlatılan çalışmalarda şu ana kadar 4 bin adet olmak üzere toplamda 20 bin adet gülfidanı dikimi gerçekleştirildi.
Bu dikim sezonundaki hedeflerinin 500 bin adet gülfidanını toprakla buluşturmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen sene 260 bin adet gülfidanının dikiminin yapıldığını söyledi. Dikim ayının gelmesi ile birlikte birkaç gün içerisinde 20 bin adet gülfidanının dikildiğini, dikim yapılan çalışmalardan birisinin de Kolçelik Kavşağı ile Çünür Kavşağı arasında bulunan servis yolu orta refüjü olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, “Projeli ve bilinçli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Şu anda şehrimize 53 bin adet gül fidanı geldi ve dikimine başlandı. Güller 50’şer binlik adetlerde ve periyodik olarak geliyor, geldikçe de toprakla buluşturuluyor. Isparta’yı bir sınır içerisinde değil, avlular, bahçe duvarları içinde değil bir gül bahçesi olarak görmek istiyoruz. Her sokağında, caddesinde, parkında gül bahçesi olarak görmek istiyoruz. Burası şehrimizin kıyısı, kenarı, köşesi demiyoruz, bir bütün olarak görüyoruz ve buna göre dikim çalışmalarımızı her noktada sürdürüyoruz. Nasıl ağaç dikiminde, altyapıda, asfaltta ve diğer yatırımlarımızda şehrimizi bütün olarak gördüysek aynı şekilde gül dikiminde de bunu uyguluyoruz. Yüksek bir performansla çalışılıyor, bir sezonda 500 bin adet gülfidanı ancak bu şekilde dikimi yapılabiliyor. Yine bir yandan da ağaç dikim çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra halkımız sağa, sola baktığında da gülü görecek. Isparta’mızın gül bahçesi olması dileğiyle bu güzelliklerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.









Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.