isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA İL GENEL MECLİSİ BASIN BÜLTENİ

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR 

İl Genel Meclisinde İl Özel İdaresinin 2018 Yılı Performans Programı Tasarısı ile Bütçe Tasarısı görüşmelerine devam edildi. 
Bugün Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan İl Genel Meclisinde kurumları ile ilgili sunumlarını yaptılar. Sağlık İl Müdürü Mehmet Karakaya CNBC-e Business Dergisi’nin "Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri" araştırmasında Isparta’nın 3’üncü olduğunu belirterek “ama 3 yıldır sağlık hizmetleri memnuniyetinde Türkiye birincisiyiz bu yıl yapılan araştırmada da %85 oranla birinci olduk “dedi. Karakaya “Sayın valimiz Şehmus Günaydın‘nın destekleriyle talimatıyla okullarımızda beyaz bayrak %100 ‘e çıktı” Bütçe kısmında ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat ve il Özel idaresine Teşekkür etti. 
112 Acil çağırı merkezi Ethem kılıçarslan ise Isparta 112 acil çağrı merkez tek acil çağrı merkezi çalışmaları 2003 yılında başlandı. 6 kasım 2009 yılında Türkiye’de ilk pilot olarak Antalya ile birlikte ilimizde çağrı merkezi Sağlık, İtfaiye, Emniyet, Jandarma, Afat ve Orman olarak göreve başladı. 7/24 esasına göre hizmet vermek suretiyle her türlü kara hava su taşıtların meydana getirdiği kazalarda, bina tesis orman yangınlarında, doğal afetlerde acil müdahale gerektiren bütün olaylarda çağrıları cevaplandırmak gerekli müdahaleye karar vermek hizmetleri sekte idare etmek görev sorumluklarımızdır. İçişleri Bakanlığın son gösterdiği haritaya göre 8 İl ihale aşamasında diğer illerin tamamı faaliyette yada faaliyete girmek üzere. Personel durumu ise 1 müdür, 30 çağrı karşılayıcı, 20 sağlık personeli, 13 emniyet personeli, 6 itfaiye, 4 jandarma, 3 orman, 9 teknik personel, 7 idare personel, 6 hizmet toplam 99 personelle 7/24 saat 365 gün esasına göre çalışmaktayız. Şuanda cevap verilen numaralar 4’ü sağlık, itfaiye, polis, jandarma ile başlanmıştı. 2016 yılında afatı alındı. 2017 ‘de ise orman alındı. Şuanda Türkiye de olması gereken tüm acil numaralar tek noktada toplandı. Isparta’da gereksiz çağırıların oranını %65’e düşürdük. İstanbul’da ise %90 Ankara’da %80 civarında. Türkiye ortalamasında ise %70’in üzerinde. 2018 yıl içinde hedefimiz %65’in altına düşürmek. Bize ayrılan ödenek ise geçen yıl 85 bin liraydı, 60’bin lira harcandı. 24’bin’i onaylandı, oda harcamada. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat ise İl sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ve 112 Acil çağrı merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan’a sunumlarından ve bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler için teşekkür etti.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, iç mekan
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.