isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta Baro Başkanı Gökmenoğlu'ndan 19 Mayıs Mesajı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA BAROSU BAŞKANI GÖKMENOĞLU'NUN 19 MAYIS MESAJI

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


Türk tarihi şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlıklar tarihidir. Aziz milletimiz, tarih boyu büyük devletler kurmuş ve gittiği yerlerde iz bırakan medeniyetler oluşturmuşlardır. Ancak; Türk tarihinde bu zaferler, fetihler ve büyük medeniyetlerin yanında büyük buhranlar ve sıkıntı dönemleri de vardır. Türk milleti, tarih boyunca böyle buhran dönemlerinde defalarca varlık mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Türk Milletinin bu buhran günlerini yaşadığı 19 Mayıs 1919 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Güneş gibi doğmuştur. Atatürk Nutkunda ifade ettiği gibi istemeseler de 9. Kolordu Müfettişliğini almayı Başarmış ve Samsun’a ayak basarak Kurtuluş mücadelesine başlamıştır. İtilaf devletleri ile uyuşmalı bir politika izlemeye çalışan yöneticilere ise Mehmet Akif Ersoy’un mısralarında belirttiği gibi “BEN HÜR DOĞDUM, HÜR YAŞARIM. HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM” diyerek bağımsızlık mücadelesini göğüslemiştir. 
19 Mayıs 1919 esarete, aşağılanmaya, sonsuza kadar sömürülmeye, ulus olarak yok edilmeye yönelik emperyalist reçeteye " YA BAĞIMSIZLIK YA ÖLÜM !" diye cevap veren onurlu bir ulusun ayağa kalktığı tarihtir! 19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir. Tarihimizin bu sayfasını da hatırlayarak; Büyük Atatürk'ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünü ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI olarak kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü ve Aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle anıyor tekrar hayatını Vatanımızın bekası için kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile milletimizin başı sağ olsun diyerek yaralılarımıza acil şifalar, gazilerimize uzun ömürler dileyerek saygılar sunuyoruz.19.05.2018

Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.