isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
‘Hedef Gölcük'ü Avrupa park uygulamasına dahil etmek’
ISPARTA
G.Tarihi: 14.04.2018 17:54
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
‘Hedef Gölcük'ü Avrupa park uygulamasına dahil etmek’
Hedef: Gölcük’ü Avrupa Park Uygulamasına dahil etmek. İsparta’nın da bağlı bulunduğu ve merkezi Burdur’da bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, önceki gün Valilik toplantı salo­nunda Vali Yardımcısı İsmail Akman başkanlığında gerçekleştirilen 2018 yılının ilk üç ayı yatırımlarının değerlendirildiği koordinasyon toplantısına katılarak Is­parta halkının gelişmelerini merakla beklediği Gölcük Tabiat Parkı Projesinin yapımı konusunda önemli açıkla­malarda bulundu.
Söz konusu projenin hayata geçirilmesi çalış­malarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bu yıl Is­parta için 4 tane projemiz var. Toplam tutarı 580 bin lira civarında. Bu ödenekten şuanda harcamasını yap­tığımız yok. Gölcük Tabiat Parkı’nda ihalesi 19 Nisan 2018 tarihinde 100 bin liralık yol kenarı istinat duvarı ve çevre düzenlemesi yapılacak.
İkinci etap daha sonra uygulanacak. O proje onay aşamasında henüz onaylanmadı. Daha önce yapılmış projeleri gözden geçirdik. Alana özgü mü değil mi diye tekrar değerlendireceğiz. O projede dağ kızağı, spor sa­haları, macera parkı, göl yüzeyine yakın iskele, su spor alanları var. Bunlar değerlendirilecek. Burası birinci derece doğal sit alanı, her işi yapamıyorsunuz. Dağ kızağı denilen sporda adrenalin çok yüksek oluyor. Bazı yerlerde kazalar oldu. Onları tekrar gözden geçireceğiz. Gölcük’ü Avrupa Park uygulamasına dahil etmek için yatırımları değerlendirip, sayın valimizden de görüşlerini almak suretiyle orayı en mükemmel şekilde yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı bu alanlarımızı ziyaret etmeye çağırıyoruz” dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, Bölge Müdürlüğü olarak İsparta’da yaptıkları diğer projelerden de bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kovada Gölü Milli Parkı’nın giriş alanı içerisinde kuşlarının yaban hayatı ve göl seyir terası olan bir gözlem kulesi yapacağız. Bunun da yatırım bedeli 150 bin lira.
Ekiplerimiz şuanda orada çalışıyor. Mükemmel bir tesis olmasını istiyoruz. Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda işletmeci olduğu için her işi yapamıyoruz. Burada altyapı olarak 300 bin liralık bir yatırımımız var. Burada büfe ve mescit yapacağız. Yörenin üslubuna yakışır yapılar olacak. Çalışmalar bitince ihaleye çıkacağız. Gölcük Tabiat Parkı'na uygulanacak olan projenin işleti­cisi var. İşleticinin 17 Nisan’da birinci yılı dolacak. Şuanda park düzenlemesi başladı. Büfeler, mescit alan­ları, yürüyüş alanları başladı, yakın-zamanda bu işler bitecek. İş akışına göre neler yapacakları belli” dedi.

Kaynak:Çözüm Gazetesi
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.