isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
GÜREŞ TÜRK MİLLETİNİN ASLIDIR
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
GÜREŞ TÜRK MİLLETİNİN ASLIDIR
 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte bayramın ikinci günü Eğirdir İlçesine bağlı Bağıllı Köyünde bu yıl 4.’sü düzenlenen Yağlı Güreş Müsabakalarına katıldı.
Eğirdir İlçesine bağlı Bağıllı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yağlı Güreş Müsabakalarına katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, güreş alanına girişinde coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. Güreş alanında vatandaşları selamlayan Başkan Günaydın, ata sporu güreşin yaşatılması adına yapılan bu tür faaliyetlerin her zaman yanında olduklarını söylerken, 5 Ağustos 2017 tarihinde Belediye olarak kendilerinin de yağlı güreş müsabakaları düzenleyeceklerini hatırlattı.
Bağıllı Köyü Güreş Derneği tarafından düzenlenen ve onlarca güreşçinin katıldığı müsabakalarda başpehlivanlığı Başkan Günaydın adına güreşen Emre Karabacak kazandı. Karabacak’a madalyası Başkan Günaydın tarafından takdim edildi.  Atalarının, dedelerinin pehlivan olduğunu söyleyen Emre Karabacak, bu birinciliği Başkan Günaydın’a armağan ettiğini söyleyerek, “Geçen seneki müsabakalarda da Oğuz Kara ile final yapmıştım. Yenişemeyince ikimizi de birinci ilan etmişlerdi. Bu senede birincilik nasip oldu. Isparta’da 5 Ağustos’ta müsabakalar düzenleneceğini duydum. Başkanımız güzel bir atılım gerçekleştirmiş. Güreşe büyük destek ve katkı sunuyor. Başkanımız sayesinde Isparta’mızda güreş gelişmeye başladı.  Kendisine teşekkür ediyorum. 5 Ağustos’taki güreşler için başkanımızdan davet aldım ve memnuniyetle gelerek bu müsabakalara katılacağım” dedi.
Bağıllı Güreş Derneği tarafından düzenlenen bu Yağlı Güreş Müsabakalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu etkinlikler tüm diğer yerleşim yerlerine de örnek olmaktadır.  Bizlerde bugün burada bulunuyoruz ve güzel sürprizle karşılaştım. Müsabakalarda adıma güreşen Emre Karabacak’ın da birinci olması beni ayrıca memnun etti. Türk milletinin aslı olan bu güreş sporu Bağıllı köyümüzde yaşandı. Bağıllı da bugün güzel bir etkinlik oldu. Bağıllı köyümüzü tebrik ediyorum. İnşallah bu güreşlerimiz milli özümüz olarak ülkemize sevinç, güvenç, kararlılık getirsin. Hayırlar, güzellikler temennisinde bulunuyorum. Isparta’da 5 Ağustos’ta bir güreş tertip edeceğiz. Tüm Isparta’mızı ve güreş severlerimizi bu güreşlerimize davet ediyorum. 5 Ağustos güreş günümüz olacak” şeklinde konuştu. 











Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.