isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
FEN LİSESİ DÜZEYİNDE EĞİTİM VERECEK
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
FEN LİSESİ DÜZEYİNDE EĞİTİM VERECEK

Milli Eğitim Bakanlığınca, bu ayın başında içinde Isparta Işıkkent Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi'nin de bulunduğu
Türkiye’nin farklı illerindeki 7 Anadolu İmam - Hatip Lisesinde ilk kez ‘Fen ve Sosyal Bilimler Projesi’ uygulanmıştı.
Şimdi aynı özellik ve statü Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam - Hatip Lisesi’ne de kazandırıldı.

KIZ İMAM - HATİP LİSESİ DE FEN LİSESİ KAPSAMINA ALINDI
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Isparta’da ikinci bir okulu daha diğer bir deyişle Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesinin ardından Kız İmam - Hatip Lisesini de ‘Fen ve Sosyal Bilimler Uygulama Okulu’ statüsüne aldı.
Söz konusu Bakanlık kararı dün itibariyle Isparta’ya ulaştı. Bakanlık bu kararı; ilgili okulların eğitim ortamları, fiziki kapasiteleri ve çevre imkanlarının elverişli olması nedeniyle aldığını açıkladı. Proje ile Fen Lisesi düzeyinde eğitim görmek isteyen kız öğrenciler Gölcük Yolu üzerinde bulunan Şehit Tevhit Akkan Lisesi'ni tercih edebilecek. Burayı terdih eden öğrenciler ile Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi kalitesinden eğitim alacak.
. Buradan mezun olan öğrenciler,hukuk, tıp, mühendislik alanlarını tercih edebilecek.

UYGULAMA GELECEK EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINDA BAŞLAYACAK 

2016 - 2017 eğitim - öğretim yılından itibaren ‘Fen ve Sosyal Bilimler Projesi’ uygulamaya hazırlanan Proje imam - Hatip liselerinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacak.
Fen ve sosyal bilimler ala nında ders seçen öğrenciler, bu 
dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkanı bulacak. Gelecek eğitim - öğretim yılında sınırlı sayıda öğ­renci alacak proje okulların, üni­versitelerle yapacakları iş birliği çerçevesinde akademik ortam­lardan ve imkanlardan olabildi­ğince yararlanması planlanıyor. Öğrenciler, eğitim koçluğu uygu­lamaları ile danışman öğretmen­lerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlana­cak. İsparta Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu imam - Hatip Lisesi de ‘Fen ve Sosyal Bilimler Pro­jesi’ kapsamında eğitim verecek. ​

ÇÖKER; “BU DURUM ER­KEKLERDEN SONRA KIZLAR İÇİN DE BÜYÜK BİR İMKAN OLDU”

il Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, konu ile ilgili olarak yap­tığı açıklamada, projenin, Türki­ye'nin sayılı projelerinden biri olduğunu söyledi.Öğrencilerin hem imam hatip programı hem de fen ve sosyal bilimler programını beraber öğ­reneceğini belirten Çöker, böyle­likle öğrencilerin birçok imkandan yararlanacağını, özel­likle Hazırlık sınıfı okumaları sonucu yabancı dille ilgili ciddi bir eğitim alacaklarını dile getirdi.
Müdür Çöker, öğrencilerin İngilizce ve Arapça eğitimi alacağınıda bildirdi.



“ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI PROJELERE İMZA ATACAKLAR”
Isparta’da Gölcük Yolu üzerinde bulunan Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu imam - Hatip Lisesinin de bu projeye dahil edilmesinin son derece sevindirici olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, açıklamasında; “Bilindiği gibi 1 Haziran 2017’de Bakanlığımız Işıkkent Mahallesinde bulunan Işıkkent Erkek Anadolu imam - Hatip Lisesi’ne ‘Fen ve Sosyal Bilimler Uygulama Okulu’ statüsü getirmişti.
Bu sadece Erkek öğrenciler için geçerliydi.


Bunun üzerine Bakanlığımız aynı statüyü bu defa kız öğrenci­ler için getirdi ve yine Işıkkent Mahallesinde bulunan Şehit Tev­hit Akkan Kız Anadolu İmam -Hatip Lisesinin de aynı statüyü kazandırdı. Konu ile ilgili yazı Bakanlığımızdan elimize ulaştı. Şimdi sıra öğrencilerimi­zin bu okulu tercih etmelerine geldi” dedi.

FEN LİSESİ DÜZEYİNDE EĞİTİM VERİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, proje çerçevesinde 2016 - 2017 eğitim - öğretim yılında söz konusu okulun yeni statü­süyle hizmet vermeye başlaya­cağım ve bu okulda bundan böyle Fen ve Sosyal Bilimler Li­sesi standardında eğitim verile­ceğini sözlerine ekledi.


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.