isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Eğirdir'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı
ISPARTA
G.Tarihi: 27.03.2018 20:56
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
  - Eğirdir'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı   
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde "Yeni Nesi Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" temalı 54. Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.   
  Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Eğirdir Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin, “Kitap ve kütüphane imkanlarımız, okul ve sınıf kitaplarıyla oldukça geniş durumdadır. Ama maalesef ki 'Kitabın pahalı olduğunu söyleyen insanların, kitabın bedava olduğu kütüphanelere gitmediğini' görüyoruz. Buradan da anlıyoruz ki mesele imkansızlık değil: Aksine tembellik, duyarsızlık, işin önemini anlamamaktadır. Son bir yılda ülkemiz geneli itibari ile yayınlanan kitap, okur sayısını geçmiş durumdadır ne yazık ki” dedi. 
 Sezgin'in konuşmalarının ardından gerçekleştirilen “Kitap Okumanın Önemi Konulu” canlandırma izleyenlerden büyük beğeni alırken, okul öğrencilerinden Elif Özçelik de ‘Kütüphane” isimli şiiri okudu. 
 
 Aşık Veysel Anıldı 
 Hafta etkinlikleri kapsamında ayrıca, geçtiğimiz hafta ölüm yıl dönümü olan ozan ve halk şairi Aşık Veysel Şatıroğlu da, "Dostlar Beni hatırlasın" sözleriyle canlandırılan skeçte anıldı. 
 
“Kurabiye Canavarı” skeci beğeniyle izlenildi 
 Süleyman Demirel İlkokulu 2. sınıf öğrencileri Kaan Eryılmaz ve Mete Güngör'ün canlandırdığı "Kurabiye Canavarı" isimli skeç ilgiyle izlendi ve büyük alkış aldı. 
  Buradaki program ödül töreni ile sona erdi. 
 
  Kitap Sergisi Açıldı 
  Etkinlik kapsamında ilk ve Orta Okul öğrencileri tarafından hazırlanan programın ardından katılımcılar Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi'ne geçerek Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından yeni gönderilen kitapların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. 
  Güncel kitaplardan oluşan sergi, hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 


  ISPARTA (İHA)
 
AW345474_01AW345474_02AW345474_03AW345474_04AW345474_05


                                         
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.