isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
DSİ’DEN GÜLLERİ DİYARINA GÜL GİBİ YATIRIMLAR
ISPARTA
G.Tarihi: 18.02.2019 10:47
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
DSİ’DEN GÜLLERİ DİYARINA GÜL GİBİ YATIRIMLAR

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Isparta’ya yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

Kurumumuz tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü olmuştur. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır.

Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.

Isparta’nın İçmesuyu Problemini Çözdük…
Isparta’ya inşa edilen Darıderesi Barajı ve İçmesuyu İsale Hattı ile yıllık 
10 milyon m3 içmesuyu sağlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’Böylece, şehrin 2027 yılına kadar içmesuyu ihtiyacı karşılanmıştır. Barajdan 2010 yılından itibaren hem kaliteli su temin edilmiş hem de yıllık 3,5 milyon TL enerji tasarrufu sağlanmıştır. ‘dedi.
Isparta’ya 15 Baraj ve 6 Gölet İnşa Ettik… 
Son 16 yılda Isparta’da 15 adet baraj ve 6 gölet inşa ederek vatandaşların istifadesine sunulduğunu belirten Aydın,’ Isparta’da inşaat çalışmaları devam eden 13 baraj bulunmaktadır. Bu barajlardan Isparta’nın hasretle beklediği Atabey Akçay Barajı ile 21.530 dekar münbit arazi sulanacaktır.  Bunlarla birlikte Yalvaç ilçesinde Mısırlı ve Eyüpler göletlerini, Eğirdir ilçesinde Akdoğan Göletini, Keçiborlu’da Kozluca Şehit Göksel Koç Göletini ve Şarkikaraağaç ilçesinde Belceğiz Göletini inşa ederek hizmete sunduk. Eğirdir ilçesinde Sarıidris Göleti inşaatı tamamlanarak bölge halkımızın kullanımına hazır hale getirilerek su tutulmaya başlanıldı. Gölet’te depolanacak yıllık 830.000 m³ su ile 860 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacağını ifade etti..

Isparta’nın Münbit Topraklarını Sulamaya Açtık…
Son 16 yılda Isparta’da inşa edilen sulama projeleri ile 391.676 dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını ve böylece Ispartalı çiftçilere bereket getirerek yıllık 581 milyon TL zirai gelir artışı sağladıklarını vurgulayan Genel Müdür Aydın, ’Hasretle beklenen Tokmacık-Çaltı Pompaj Sulaması ve Drenajı İkmali ile Tokmacık ve Hüyüklü Kasabaları ile Çaltı Akçaşar, Kurusarı, Eğirler, Köke -Akdağ köylerine ait 50.250 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Atabey Ovası Sulaması Yenilemesi işi kapsamında inşallah 138.340 dekar araziyi sulamaya açacağız. Bununla birlikte Senirkent Sulaması Yenilemesi işi kapsamında Senirkent’e bağlı Büyükkabaca, Ortayazı, Yassıören, Garip, Gençali, Akkeçili, Dere, Uluğbey ve Uluborlu ilçesine bağlı Küçükkabaca yerleşim yerlerine hizmet edecek olan 76.730 dekar zirai arazi modern sulama sistemleriyle sulanacaktır. ’dedi.

Isparta’nın Bütün Derelerini Islah Edeceğiz…
Aydın son olarak son 16 yılda Isparta ve ilçelerinde inşa ettikleri 132 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşları can ve mal güvenliği sağladıklarını belirterek 20 adet taşkın koruma tesisinde de çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
DS-GENEL-M-D-R-MEVL-T-AYDIN-1DS-GENEL-M-D-R-MEVL-T-AYDIN-5DS-GENEL-M-D-R-MEVL-T-AYDIN-91DS-GENEL-M-D-R-MEVL-T-AYDINISPARTA-1ISPARTA-2ISPARTA-3ISPARTA-4ISPARTA-5ISPARTA-6ISPARTA-7ISPARTA-8ISPARTA-9ISPARTA-10ISPARTA-11ISPARTA-12ISPARTA-13ISPARTA-11ISPARTA-15ISPARTA-16ISPARTA-16ISPARTA-18ISPARTA-19ISPARTA-20ISPARTA-21ISPARTA-22



 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.