isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
BAŞKAN GÜNAYDIN'DAN FLAŞ ITKM AÇIKLAMASI
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
HALKIN KÖLESİ, ISPARTA’NIN İŞÇİSİYİZ
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kayyuma geçen ITKM konusunda şahsını hedef alan ve ‘Umuyorum Belediye bu konuda ayak diretmeyi bırakır’ yönünde açıklama yapan AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e cevap verdi. Başkan Günaydın, “Sayın Milletvekili çok anlamsız konuşma yapıyor. Ben kendi işime direnir miyim? Ama Isparta’nın menfaatini ve karını, hesabını, kitabını her zaman yapan bir insanım” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, medyada ITKM üzerinden kendisini hedef alan AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e cevap verdi. Günaydın, ITKM’nin yanı sıra yeni şehir hastanesi, yurt binaları ve Halıkent Ortaokulu yer tahsisi konularında da açıklamalarda bulundu.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM ile ilgili olarak ‘Umuyorum Belediyede bu konuda ayak diretmeyi bırakır. Bir an önce buranın bitirilerek Isparta’nın hizmetine açılmasını temin eder’ yönündeki sözleri ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Şehrimizde herkesi uğraştıran bir ITKM olayı var. Yükleniciler FETÖ’nün çok ileri noktasında olan adamlarmış. Her tarafımızı sarmışlar hepsi kaçtılar. Ortada kaldı. Devletimizle bu işi çözüyoruz. Sayın Milletvekili ‘Ayak diretiyor’ şeklinde konuşuyor. Belediyenin ilgili olduğu bir müessesede devletimizle karşı karşıyayız ne kadar güzel. Buna direniyor diyor. Sayın Milletvekili çok anlamsız konuşma yapıyor. Ben kendi işime direnir miyim? Ama Isparta’nın menfaati ve karını, her zaman hesabını kitabını yapan bir insanım. Bugün her konuda beyanatlar veriyorlar. Biz devletimizle bunu çalışıyoruz, hallediyoruz. Karşılıklı toplantılar yapıyoruz, siz araya girip de parazit yapmayın, gölge etmeyin bize. Beyanatlar veriyor ‘ayak diretiyor’ diyor. Bu belediye her konuya vakıf bir belediyedir”
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Şehir Hastanesinin Türkiye’de en erken bitiren iller arasında Isparta olduğunu söyleyerek, “Şehir Hastanesi Türkiye’de en erken biten illerden biri Isparta’dır. Daha doğru dürüst biten şehir hastanesi yok. Neden bitti. Isparta Belediyesi bütün işlemleri profesyonel bir şekilde, usta bir şekilde imar her konuda yapabildiği için bitti. Neden diğer şehirler bitiremiyorlar, devletin veya şirketin parası mı yok. Şehir Hastanesinin daha temeli atılmadan 3-4 km ileriden derenin bulunduğu alandan yağmur suyu projesi çektik. Daha şehir hastanesinin temeli atılmadan altyapıları bitirildi. Bu belediye onların aklı almayacak tarzda prensipli ve teknik çalışan bir belediyedir” dedi.  
Isparta’da 5 bin kişilik öğrenci yurdunun tamamlanma aşamasına geldiğini de hatırlatan Başkan Günaydın, yine Halıkent Ortaokulu yer tahsisi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Günaydın şunları söyledi:
“Bunun gerideki kahramanı kim acaba? Hiçbiri belediyeye teşekkür etme lütfunda bulundu mu? Altyapısını, üst yapısını yapıyoruz.  Bu belediye her konuya vakıf bir belediyedir. Yurt binaları hemen bitti, neden bitti? Şehir Hastanesinin arkasındaki yurtta bitiyor. Bunların bitmesi tamamen belediyeyle alakalıdır. Bunların bitmesinin başarısının yüzde 99’u belediyeye aittir. Şimdi 2 bin kişilik bir yurdun ruhsatını veriyoruz. Bunları bir anda veriyoruz. Bilinçli bir şekilde veriyoruz. Bunlar şehrin altyapısını zorlayacak bir yapıda olmasına rağmen bunlara katkıda bulunmaları lazım aslında. Zaten katkıda bulunmamak için 40 dereden su getiriyorlar. Bu milletin hakkını yemeğe çalışıyorlar. Katkı dada bulunması lazım. Bu şehrin altyapısını yapıyoruz. Bu para bu milletin, Isparta’nın parası. Isparta’nın parası madem böyle kazanç sağlayan bir yurt yapısı. Geride bunların patronları para kazanıyor. Madem para kazanıyorlar, altyapısına da katkıda bulunsunlar. Bulunmuyorlar. Ne oluyor, Isparta’nın hakkını yiyorlar. Bizde ‘bunu alacağız’ diye uğraştığımız zaman hemen yaygarayı basıyorlar ‘İşimizi engelliyor, iş yapmıyor. Projelerimizi engelliyor’ diye beyanatlar veriyorlar.
Tıpkı Halıkent’teki okul çalışmasında yaptıkları gibi. ‘Halıkent’teki okulun yapılmasını engelliyor, 3 yıl vermiş bize’ diyor. ‘Bunlar ne yapıyor’ 3 yılla işini göresiye kadardır o zaman mefhumu. ‘10 yıl verin’ dedim ve meclisimizden 10 yıl çıktı. 10 yıl çıkınca ‘Ben kahramanım, onunla kavga ettim. Bu kavga neticesinde kazandık. Kendisine de teşekkür ederim’ diyor. Suni bir teşekkür. Kendisi biliyor çünkü onun öyle olmadığını. Daha sonra Allah gerçeği söyletiyor. ‘Bize bir yıl verseydi de yeterdi’ diyor. Bir yıl yeterdi de, 3 yıl verdiğime niçin kavga yapmaya çalışıyorsun. Suni bir şeylerle yutturarak bizlerle kavga yapmak istiyorlar. Çekilsin önümüzden. Çünkü yapacağı bir şeyler halkın kafasını bulandırıyor ve çirkin hareketlere giriyor, bir milletvekilinin böyle çirkin hareketlere girmemesi lazım. Uydurma bahanelerle bizim karşımıza çıkmayın. Biz hizmeti seviyoruz, hizmeti kutsal olarak biliyoruz. Bizim derdimiz hizmet. Halkın kölesi, Isparta’nın işçisiyiz. Siz nesiniz. Bunlara mani olmak isteyen bir tavra giriyorsunuz”
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.