isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
BALIK KAÇIŞLARI İÇİN ARAŞTIRMA YAPILACAK
ISPARTA 1
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Eğirdir Gölünde Yaşanan Balık Kaçışları için Araştırma Komisyonu Kuruldu
Eğirdir gölünden DSİ sulama pompaları aracılığıyla, tarım arazilerine kaçan balıklarla ilgili kamuoyunda dillendirilen iddiaları araştırmak üzere Kaymakam Abdullah AKDAŞ başkanlığında araştırma komisyonu kuruldu.

Akademisyenler, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile uzmanlardan oluşan komisyon, bugün saat 15:00’de Eğirdir Kaymakamlığı toplantı salonunda bir araya gelerek ilk oturumunu gerçekleştirdi.
Toplantıda ilk olarak Kaymakam Abdullah AKDAŞ söz alarak komisyonun kurulma ve hedeflenen amaç ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin en önemli tatlı su kaynaklarından biri olan Eğirdir Gölünden balık kaçışlarıyla ilgili kendisine görüntülerin geldiğini belirten AKDAŞ; bu kaçışların boyutu ve balık popülasyonu üzerindeki etkilerinin araştırılmasının, komisyonun en önemli amacı olduğunun altını çizdi. Geliştirilecek metodoloji sayesinde izlenecek yolun belirleneceğini söyleyen AKDAŞ; “Araştırma sonucunda Gölümüz için önemli bir sorun tespit edildiği taktirde gereken çalışmalar hayata geçirilecektir” diye konuştu. Gelecek çalışmalar için de, alınacak araştırma sonuçlarının önemli bir yer teşkil ettiğini belirten AKDAŞ; “devlet olarak bu sorunun boyutlarını araştırarak gereken adımları atmak boynumuzun borcudur” diye konuştu.
Kaymakam AKDAŞ konuşmasının ardından komisyon üyelerine söz vererek izlenecek metodolojiyle ilgili önerileri dinledi. İlk olarak söz alan Prof. Dr. Fahrettin KÜÇÜK, 1997 yılından itibaren belli periyotlarla saha ve laboratuvar ortamında araştırmalar yaptıklarını ve bu araştırma sonuçlarının yeni bir çalışmaya referans olabileceğini belirtti. Sahada yapılacak gözlem ile önceki araştırmalardaki bulgular karşılaştırılarak yeni bir veri elde edileceğini belirten KÜÇÜK, yıllar içindeki kaçışların oranlarındaki değişimleri ancak böylelikle elde edebiliriz diye konuştu.

Kooperatif başkanlarının, Kovada kanalına balık kaçışları olduğunu belirtmesi üzerine AKDAŞ, çalışmaya bu bölgenin de dâhil edilmesini önerdi. Önerinin kabul edilmesi üzerine sahadaki tüm pompaların ve Kovada kanalının gezilerek gözlem noktalarının belirlenmesi kararlaştırıldı.
Toplantı, 1 Ağustos Salı günü komisyon üyelerince alan araştırması yapılması ve edinilen bilgilerin değerlendirilmesi için ikinci bir oturum kararı alınmasıyla sonlandırıldı.
Araştırmada görev alan Komisyon üyeleri; Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ başkanlığında Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Fahrettin KÜÇÜK ve Araştırma Görevlisi Salim Serkan GÜÇLÜ, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü su ürünleri mühendisi Hüsrev KALAY ve Hidrolog Sadık AKBAŞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden su ürünleri mühendisi Gül TUNÇER ve Hüseyin ERKEŞ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden su ürünleri mühendisi Hüseyin DEMİREKİN ve Çevre Yüksek Mühendisi Ayşe BUDAK, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü su ürünleri mühendisi Rahmi UYSAL, Eğirdir Merkez SU Ürünleri Kooperatif Başkanlığından Ayhan KÜÇÜKKÖSE, Barla Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığından Fevzi CEYLAN, Beydere Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığından Adem TOKÖZLÜ ve Bağören Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığından Ersin BAŞKAYA’dan oluşuyor.

Egirdir Akın Gazetesi


Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Yorumlar1
Onay Bekleyenler1
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.