isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
13.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta Gökkubbe'de Açıldı
ISPARTA
G.Tarihi: 24.11.2017 14:25
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA TİCARET BORSASI (ITB) BASIN BÜLTENİ

13.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarımız Açıldı


Isparta Ticaret Borsamız tarafından düzenlenen 13.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarını dün saat 14:00'da Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açtı.
 
Katılımın  yoğun olduğu fuar açılış törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Yönetim kurulu başkanımızın açılış konuşmasının ardından sırasıyla, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın konuşmalarını yaptılar. Konuşmalarının ardından Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar, Fuarımıza olan katkı ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın ve Isparta Valimiz Sayın Şehmus Günaydın'a plaket takdim etti.
 
Törenimizin açılış konuşmasını yapan Başkanımız Ahmet Adar, Tarımla sanayileşen Isparta hedefimizden hiç vaz geçmedik, bütün çabamızı bu yolda sarfediyoruz dedi.
 
Başkanımız açılış konuşmasına şu sözlerde devam etti: "Tarım ekonomisine katma değer  sağlamak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Isparta bölgesine son yıllarda yapılan ve büyük istihdam sağlayan yatırımların neredeyse tamamı tarımsal sanayi ile ilgilidir ve yenileri de gelmeye devam etmektedir.
Isparta'nın tarımsal ürünleri en yeni yöntemlerle; en iyi kalitede yetiştirilmektedir. Üretimde kaliteyi en yüksekte tutuyoruz. Artık Isparta'nın üretimdeki başarısını, markalaşma ve pazarlama konularında da göstermesinin zamanı gelmiştir.


Son dönemde markalaşma konusunda girişimler olmuş ve bu girişimler belli bir mesafe katetmeyi başarmıştır.Bu girişimlerin sayısının artmasını umut ediyoruz.Isparta Ticaret Borsası olarak bu tür çabalara her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz.
Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı projesi küçük bir fikir ve hayalle ortaya çıktı ve bugün 13 yaşına girmiştir.Bugüne kadar fuarımız zorlu aşamalardan geçmiş, bir çok engelle karşılaşmıştır.Bu iş olmaz, bu fuar yürümez diyenler oldu.Destek olanlar da oldu, engellemeye   çalışanlar da oldu.Ama bizler bu fuarın geleceğine inandık, bugünleri hayal ettik ve  fuarımızı şuanki durumuna getirdik.Bu fuar artık Isparta'nın bir markasıdır!


Bu yolda harcadığımız çabalarla ve gördüğümüz destekle,    Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta'ya modern bir fuar merkezi kazandırmıştır.


Belediye Başkanımız sayın Yusuf Ziya Günaydın, fuarımızın kapasitesi ve halkın gösterdiği ilgi doğrultusunda yeni ve büyük bir fuar alanı ihtiyacına yönelik modern bir çözüm sundu.Önümüzdeki yıllarda bu alanda yetrsiz hale gelecektir.İnşallah biz fuarımızı daha da büyütür ve uluslararası ölçeğe çıkartırsak Belediye Başkanımızda bu alandan çok daha büyük, ilimize ve ülkemize sembol nitelikte bir fuar alanı daha yapacağının sözünü verdi.


Sayın Belediye Başkanımıza bu güzel eserinden ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.


Kuruluşumuzdan bu yana "Tarımla Sanayileşen Isparta" sloganıyla ilimiz tarım ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz.Tarımsal ticareti daha sağlıklı zemine oturtmak için  uğraş veriyoruz.Bu kapsamda 2015 yılı içinde Yalvaç ilçemize temsilciliğimizi ve bünyesinde Hububat Satış Salonu kurduk. Yine üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası ve Kalkınma Ajansımız ile birlikte Ekonomi Kampüsü Projesinde ortak olduk.Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerimize mobil hizmet veriyoruz.En son olarak Eğirdir İrtibat Büromuzu da faaliyete geçirdik.Üyelerimize en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz.Yine Bakanlar kurulu kararı ile kuruluşu onaylanan Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketinin ortağı olan 33 borsadan biriyiz.


Hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.Bu yolda  bize destek olan ve yoğun çaba sarf eden tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.


Gerek Isparta'da gerekse Ankara'da Borsamıza desteğini esirgemeyen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ'e teşekkür ederim.


Fuar organizasyonumuzda 13 yıldır yanımızda olan ve emeği geçen Detay Fuarcılık firması sahibi Ahmet SIRÇA'ya ve ekibine ayrıca teşekkür ederim.


13. Fuarımızın açılış töreninde yanımızda olan Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Oda ve Borsa Başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür eder, saygılar sunarım." dedi.














Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.