isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
1 MİLYON TURİST ISPARTA'YA ÇEKİLECEK
ISPARTA
G.Tarihi: 27.07.2017 14:45
2
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
1 MİLYON TURİST ISPARTA'YA ÇEKİLECEK
Isparta sınırları içinde bulunan doğa harikası Gölcük Tabiat Milli Parkı'na uygulanacak olan Yaşam Merkezi,dünyanın en farklı parklarından biri olacak. Burası için konulan en büyük hedeflerden biri de her yıl komşu vilayet Antalya'ya gelen 12 milyon turistin en az 1 milyonunu Isparta'ya getirmek oldu.

İlgili resim

Gölcük Tabiat Parkı, İsparta'nın rekreasyon ihtiyacını karşılayan bir alan konumunda. Biz bunu ileri boyutta projelendirerek İsparta ve çevresine hizmet etmesi, rekreasyon hizmetinin iyi bir kalitede verilmesini ve İsparta'nın aynı zamanda dışa açılan yüzü olması, Antalya odaklı günübirlik veya İsparta konaklamalı paket turlara öncülük etmesi amacıyla 3 yıl önce proje çalışmalarına . başladık" dedi..

"5 YILDA TAMAMLANACAK"
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 2014 yılında İsparta ziyaretinde Gölcük Tabiat Parkı'nda
konsept belirleme talimatı verdiğini kaydeden Yılmaztürk, "Bizim de zaten bu konuda ön çalışmamız vardı. Sayın Bakanımız İsparta halkına burayı en kısa zamanda planlayarak hizmete açıl­masını ve Antalya'ya gelen 12 milyon turistin ileriki aşamada 1 milyonunun İsparta'ya getirilmesi yönünde proje çalışması yapılmasını istedi." diye konuştu.

"YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULACAK"
Proje kapsamında yöre insanının aracını rahatça park ederek piknik alanında rahatça eğlenmesini sağlayacak
alanlar oluşturduklarını belirten Yılmaztürk, şu bilgileri verdi: "Temmuz aylarından itibaren günde bin aracın girdiği
dönemler oluyor.
Otoparkıyla, piknik alanlarıyla yöre insanının ihtiyacına yanıt verilecek. Mescit, tuvalet, çeşme gibi hizmetler
projeye iyi bir şekilde oturtuldu. Çocuk oylun alanları, çocukların hem bedensel hem ruhsal sağlığına hitap edecek şekilde fiberkarbon karışımından oluşan doğal malzemeler kullanılarak oluşturulacak" dedi.






 
Yorumlar2
Onay Bekleyenler2
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.