isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Öğrencilerden Okula Matematik Sokağı
BURDUR
G.Tarihi: 01.03.2017 18:37
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur'da, Matematik Sokağı Projesi​

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından, Matematik Sokağı Projesi başlatıldı.


Üniversite öğrencileri Yusuf ÜnalBüşra Çalışkan ve Sezgin Çağlar, Yrd. Doç. Dr. Burcu Durmaz ve Dr. Ramazan Gürel danışmanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ortaokulunda projeyi hayata geçirdi.

TÜBİTAK Projesi ve öğretmenlik uygulaması kapsamında başlatılan projeyle öğrencilerin günlük yaşamda da matematiği öğrenmeye devam etmeleri amaçlanıyor. Proje çerçevesinde okuldaki koridora çeşitli geometrik şekiller ve formüller çizildi, çeşitli zeka oyunlarının yer aldığı köşeler oluşturuldu.

Yrd. Doç. Dr. Burcu Durmaz, yaptığı açıklamada, proje sayesinde öğrencilerin bilgilerinin taze kalması ve matematiğe olan ilgisinin artmasını hedeflediklerini belirtti.

Projeyi hazırlayan öğrencilerden Büşra Çalışkan da öğrencilerin, formülleri ezberlemeden, koridordan gelip geçtikçe gizli öğrenme ile öğrenmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Çalışkan, "Öğrencilerimize koridordan gelip geçerken posterlere baktıklarında matematiği sevdirmeyi, oyunlarla eğlenceli hale getirmeyi istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum." dedi.

Uygulamanın yapıldığı okulun 8'inci sınıf öğrencisi Tuğba Taşisimli ise projenin, özellikle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giren öğrenciler için görsel hafızalı bir uygulama olduğun dile getirdi.

 


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.