isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Burdur'da “AÇIK KAPI” Milletin Kapısı Projesi Hizmet Vermeye Başladı.
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
“AÇIK KAPI” Milletin Kapısı Projesi Hizmet Vermeye Başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilerek tüm illerde uygulanmaya başlayan “Açık Kapı Milletin Kapısı” projesi Burdur Valiliği’nde hizmet vermeye başladı.
 
 
“Açık Kapı Milletin Kapısı” projesi, Vatandaşlarımızın talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirildiği, takibinin yapılarak hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı yeni bir kamu anlayışı olarak 81 il Valiliğinde hizmet verecek şekilde uygulamaya konuldu.
 
Tüm vatandaşlarımız ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler, 81 il Valiliklerinde açılan Açık Kapı birimlerine bizzat giderek veya www.acikkapi.gov.tr adresinden ayrıca mobil cihazlara yüklenebilen Açık Kapı uygulaması kullanarak başvurularını yapabilecekler.
 
Açık Kapı’ya yapılan başvurular elektronik sisteme kaydedilerek, başvuru numarası SMS yoluyla müracaat sahibine iletilecektir. Başvurular alındıktan sonra Valiliklerde bulunan Açık Kapı görevlileri tarafından sistem üzerinden ilgili birimlere yönlendirilme yapılarak, kurumlar gerekli görmeleri halinde taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçebileceği gibi başvuruları süratle değerlendirilerek 7 gün içerisinde cevaplandırılacaklardır.
 
Tüm illerde olduğu gibi Burdur Valiliği’nde de vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayan bu proje ile, vatandaş odaklı bir yaklaşım benimsenerek, taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmak, kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmek ve Devletle vatandaş arasındaki karışlıklı iletişim ve güveni artırmak amaçlanıyor.
 
Yapılan başvuruların sonuçları başvuru sahibine SMS yoluyla gönderileceği gibi, mesaj geldikten sonra Açık Kapı birimlerinden, www.acikkapi.gov.tr adresinden veya Açık Kapı mobil uygulamasından başvurunun sonucu öğrenilebilecektir.
 
Uygulamaya konulan proje kapsamında Burdur Valiliği Açık Kapı biriminde başvuruları almak üzere 5 personel görevlendirilmiş, ayrıca Açık Kapı birimi tarafından yönlendirilecek başvuruları takip etmek üzere tüm kurumlarda 1 personel görevlendirmesi yapılmıştır.
 
IMG_9735IMG_9748IMG_9755IMG_9761IMG_9771


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.