isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN ORMAN KÖYLÜSÜNE DESTEK
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Antalya’da 500 dekar alanda yabani zeytin (delice) aşılaması yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Antalya’daki orman köylülerinin kalkınmasına yönelik hazırladığı Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Projesi kapsamında Çakış Mahallesi, Zincirlidağ Mevkiinde 500 dekarlık alanda 800 adet yabani zeytini aşılandı. Aşılama öncesi ise köylüler ile birlikte delicelerin bulunduğu yerlerin diri örtü temizliği yapılarak, alan aşılamaya hazır hale getirildi.
 

500 dekar alanda yabani zeytinleri (delice) aşılayarak orman köylüsüne yeni gelir kapıları açtıklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu zeytinliklerden elde edilecek ürünlerden faydalanma hakları ise eşit ve adil bir şekilde çekilecek kura ile mahalli halktan müracaat edeceklere verilecek” dedi.
 

ORMAN KÖYLÜMÜZÜN GELİR KAYNAKLARI ARTIRILACAK

Eylem planının 2023 Türkiye vizyonuna uygun olarak hazırlandığının altını çizen Eroğlu, “Eylem planı ile bir taraftan orman içi açlıklar ve bozuk orman alanları üretime kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak, diğer taraftan da orman köylümüzün gelir kaynakları artırılacak.”

Eylem planı ile sadece yabani zeytinlerin aşılanmayacağını alandaki mevcut diğer fertlerin de korunacağını ifade eden Eroğlu, “Böylece bozuk orman vasfındaki alanlar da rehabilite edilmiş olacak.”

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.