isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ANTALYA'DA SAHİLE VURDU TAM 5 METRE
ANTALYA
G.Tarihi: 14.11.2017 22:45
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Antalya’da kıyıya 5 metrelik ölü balina vurdu
Antalya’nın Kemer ilçesinde vatandaşlar tarafından sahilde yaklaşık 5 metre uzunluğunda ölü balina bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Kemer’in Çamyuva Mahallesi sahiline yaklaşık 25 metre mesafede 5 metre uzunluğunda ölü balina bulundu. Dün gece denizde başlayıp Demre, Finike ve Kumluca ilçelerinde etkili olan hortum ve fırtına nedeniyle kıyıya vurduğu tahmin edilen balina ölüsünü gören vatandaşlar sahile akın etti. Vatandaşlar ölü balinanın fotoğrafını çekerken, olayı jandarma ve belediye ekiplerine bildirdi.
Balinanın bulunduğu noktaya gelen jandarma ekipleri ise durumu Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi görevlilerine haber verdi.

Antalya’da kıyıya 5 metrelik ölü balina vurdu

BÜYÜK HORTUM FELAKETİNİN RESİMLERİ VE AYRINTILARI HABERİN DEVAMINDA....

Bakan Fakıbaba Hortumdan zarar gören çiftçinin borcu ertelenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya’da meydana gelen hortum ve doludan kaynaklı yaşanan afetle ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakan Fakıbaba, “Tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya’da meydana gelen hortum ve doludan kaynaklı yaşanan afetle ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakan Fakıbaba, “Tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir” dedi. 
 
Antalya’nın Demre, Kumluca, Finike, Kaş ve Serik ilçelerinde dün akşam saat 21.30 sıralarında meydana gelen hortum ve dolu büyük çaplı hasara yol açarken, 31 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Hasarın boyutu gün ağardığında daha net ortaya çıkarken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Fakıbaba, “Tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir” dedi.
 
“Ön hasar tespit çalışması en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır”
Bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüklerindeki ekiplerin bölgede hasar tespit çalışması yaptığını söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Ahmet Fakıbaba, "Antalya'nın Demre, Kumluca, Finike, Kaş ve Serik ilçelerinde dün saat 21.30 sıralarında oluşan hortum ve dolu, bölgede büyük çaplı hasara yol açmıştır. Meydana gelen afetler, bu beş ilçemizde yerleşim yerleriyle beraber başta seralar olmak üzere bazı tarımsal alanlar olumsuz etkilemiştir. Finike ilçesinde ayrıca narenciye bahçeleri de hasar görmüştür. Bakanlığımıza bağlı il ve ilçe müdürlüklerimiz, tüm ekipleriyle bölgede ön hasar tespit çalışmaları yapmaktadırlar. Kaç çiftçimizin etkilendiği ve ne kadar alanın zarar gördüğü şeklindeki ön hasar tespit çalışması en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Kesin hasar tespiti ise önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Tespit çalışmaları tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.
 
“Tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir”
Meydana gelen hortum ve dolu afetleri, tarım sigortaları kapsamında olduğunu ifade eden Fakıbaba, “TARSİM ekipleri, sigortalılar için sahada tespit çalışması yapmaktadırlar. Tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir. Ayrıca 2017 yılında afetlerden etkilenen tüm çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için Borç Ertelenmesi Kararnamesi, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmıştır. Meydana gelen hortum ve dolu afetinden etkilenen Antalyalı çiftçilerimiz de bu Kararnameden faydalanabileceklerdir” diye konuştu.
 
“Afette can kaybı olmaması tek tesellimizdir”
Bölgedeki gelişmelerin hükümet ve bakanlık tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Ahmet Fakıbaba, yazılı açıklamasını şu şekilde tamamladı:
“Valimiz, İl Müdürümüz ve diğer tüm yetkililer olay mahallinde gerekli incelemelerde bulunmaktadırlar. Yaraların sarılması için gereken her şey yapılacaktır. Bu afette can kaybı olmaması tek tesellimizdir. Bu vesileyle dolu ve hortum felaketinden etkilenen bütün üretici kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor kendilerine geçmiş olsun diyorum.”

Bakan Fakıbaba Hortumdan zarar gören çiftçinin borcu ertelenecek

ANTALYA'DA Kİ BÜYÜK HORTUMUN SONUÇLARI GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Antalya'yı hortum vurdu: Çok sayıda yaralı var

Görüntünün olası içeriği: araba, ev, ağaç, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, bitki, açık hava, doğa ve su

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bulut, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: ev ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, dağ, gökyüzü, bulut, açık hava ve doğa

Otomatik alternatif metin yok.



Görüntünün olası içeriği: açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gökyüzü, ev, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bitki, ağaç, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Otomatik alternatif metin yok.







Görüntünün olası içeriği: bitki, araba ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Görüntünün olası içeriği: gece ve açık hava

Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi



Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, dağ, gökyüzü, bulut, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gece, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, bitki, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Görüntünün olası içeriği: bulut, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

Hortum, Antalyanın batısını yıktı geçti

Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: ev, gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ev ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, köprü, açık hava, su ve doğa

Görüntünün olası içeriği: açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Görüntünün olası içeriği: açık hava

İŞTE O HORTUM FELAKETİ HABERİ


Antalya'yı hortum vurdu: Çok sayıda yaralı var


Antalya'da şiddetli yağış sonrası çıkan hortum yerleşim yerlerini vurdu. 3 ilçede etkili olan hortum nedeniyle 31 kişi yaralandı.


Antalya’nın 3 ilçesini aynı saatte hortum vurdu. Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde çıkan hortumda toplam yaralının 31 olduğu öğrenilirken, yüzlerce sera yerle bir oldu, bazı ev ve camiler zarar gördü.

Akşam saat 21.30 sıralarında 3 ilçede eş zamanlı başlayan hortum, Kumluca ilçesi Mavikenrt Mahallesi Yalı mevkiinden başlayıp Çanakçı mevkiine doğru ilerledi. Burada bulunan plastik ve cam seraları yerle bir eden hortum, bazı sera evlerine de zarar verirken, elektrik direklerini ve meyve ağaçlarını yerinden söktü. Bölgede elektrikler kesilirken, Cumhuriyet ve Temel Eğitim mahallelerinde meydana gelen dolu yağışı da seralara zarar verdi. Araçlara da zarar veren hortum bölgede 7 kişinin çeşitli yerlerinden yaralanmasına neden olduğu öğrenildi.



Adliye binasında büyük hasar oluştu
Finike ilçesinde ise hortum, Turunçova ve Sahilkent mahallelerinde etkili oldu. Denizden çıktığı öğrenilen hortumun, ilk olarak Finike- Kumluca karayolu üzerinde yapımı devam eden inşaatlarda çalışan işçilerin kaldığı konteyneri devirdi. Olayda 7 işçinin yaralandığı öğrenilirken, aynı bölgeye yakın yapımı devam eden yeni adliye binasında da büyük hasarlar oluştu. Turunçova mahallesinde ise yine hortumun sera ve evlerde zarar verdiği, 12 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Toplamda 19 kişinin yaralandığı ilçede 17 kişi ayakta tedavi edildi, 2 kişinin ise hastanede tedavileri sürüyor.



Demre’de 5 kişi yaralandı
Demre ilçesinde de yine aynı saatlerde çıkan hortum, Beymelek Mahallesi Dalyan Gölü’nde ki ev ve onlarca seraya zarar verdi. Buradaki hortumda da 1’i ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı.



“Evime geldiğimde seralarımın yıkıldığını gördüm”
150 bin liraya yakın zararı olduğunu belirten çiftçilerden Hüseyin Konur, olay anında yaşadıklarını, “Evde değildim ve dolu yağışından dolayı eve gelemedim. Hortum yaklaşık 20-25 dakika sürdü. Dolu ve yağmur durdu geldiğimde evlerin seraların yıkıldığını gördüm. 40 senelik çam ağacı vardı o bile yıkılmıştı. Ağabey, kardeş 40 dönüm seramız vardı yerle bir oldu. Kamyon, traktörleri savurmuş. Hortumu görmedim ama kardeşlerim görmüş, 2 hortum arası 40 metreymiş, seraları çekmiş, basmış. 15 dönüm yani 60-70 bin lira zararım var, kazanacağımız 60-70 bini de kazanırsak, 150 bine yakın zararım var. Yapacak bir şey yok” sözleriyle anlattı.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.