isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü
ANTALYA
G.Tarihi: 14.05.2016 11:17
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Dallı, mesajında, son yıllarda önemi ve stratejik değeri daha iyi anlaşılan tarım sektörünün, her türlü zor koşulda büyük emek veren çiftçilerle büyümeye devam ettiğini belirtti.

Örtü altı tarımı ve yıl boyu yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunduğu güvenilir ürünlerle tarımın marka şehri olan Antalya'da bitkisel üretimin değeriyle Türkiye birincisi konumda olduğunu ifade eden Dallı, kentte 150 binin üzerinde çiftçi ailesi tarafından üretimlerin yapıldığını anlattı.

Dallı, Antalya'da üretilen ürünlerin 50'den fazla ülkeye ihraç edildiğini vurgulayarak, birçok meyve sebze üretiminde birinci, Türkiye domates üretiminin yüzde 18'ini, portakal üretiminin yüzde 27'sini, nar üretiminin yüzde 24'ünü, mantar üretiminin ise yüzde 52'sini oluşturduğunu belirtti.

Türkiye'deki avokado üretiminin yüzde 79'unu karşılayan Antalya'nın ülke ekonomisine katkısının 9 milyar 529 bin lira olduğuna dikkati çeken Dallı, şunları kaydetti: 

"Hiç şüphesiz elde edilen bu başarıda özveriyle çalışan, yenilikleri benimseme gayreti ve isteği ile tarımsal faaliyetleri sürdüren, çağın ve dünya pazarlarının gerektirdiği koşullara adapte olmayı başarabilmiş çiftçilerimizin payı büyüktür. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizi eğitim ve yayım çalışmalarıyla bilgilendirmeye bilinçlendirmeye devam etmekteyiz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl 35 bin çiftçimize eğitim verdik. Bununla birlikte üreticilerimizi bakanlık olarak girdi maliyetlerimizi düşürmek, köyden kente göçü azaltmak, tarım sanayi entegrasyonunu sağlamak ve doğru tarımsal uygulamalara yönlendirmek amacıyla desteklemeyi sürdürmekteyiz."

Dallı, Antalya'da geçen yıl 84 bin üreticiye 96 milyon lira destekleme ödemesi gerçekleştirdiklerini, bundan sonraki yıllarda da üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.