isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
12'NCİ ÇİÇEK FESTİVALİ'NDE 2 MİLYON DAL ÇİÇEK
ANTALYA
G.Tarihi: 16.05.2016 21:33
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
"Çiçek Göndermeyin Diyenlere 'Bizim Çocukları Da Siz Okutur Musunuz?' Diyoruz"
 

Antalya'da bu gerçekleştirilecek 12'nci Çiçek Festivali için 2 milyon dal çiçek kullanılacak. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, organizasyonlarda 'çiçek gönderilmesin' diyenlere tepki göstererek, "'Bizim çocukları da siz okutur musunuz?' Çiçekle uğraşanların ekmeğiyle oynamayın" dedi.
 

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek çiçek festivali için hazırlıklar tamamlandı. Antalya Ticaret Borsası'nda (ATB) Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, ATSO Başkanı Davut Çetin, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni'nin katıldığı toplantıda festivalle ilgili bilgiler verildi ve etkinlik programı açıklandı.
 

"KRİZ VAR AMA YOKMUŞ İMAJI VERİYORUZ"

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya'da sektörde bir krizin var olduğunu ancak buna rağmen festivalden vazgeçmediklerini söyledi. Topraktan aldıklarını festivalle toprağa ve halka geri verdiklerini belirten Bağdatlıoğlu, "Sektör olarak Antalya'da bir kriz var. Ancak kriz olmadığı imajını oluşturmaya çalışıyoruz. İnsanların bir noktada gülmesini istiyoruz. Özellikle bu sene bu festivali bırakmadık. 12 yıl öncesini hatırlıyorum. İlk Expo yapıldığı zamanlardı. Bakıyorum hala destekleyenler yine bir arada. Expo seneye yok ama biz yine bir arada olacağız. Uluslararası alanda kendimizi kanıtlamamız ve tanıtmamız için bir fırsattır bu. Biz Antalya'dan topraktan aldığımızı bu festivallerle halka, Antalya'ya geri vermek istiyoruz" dedi.

Bağdatlıoğlu, üreticilerin festivale sahip çıkarak krize rağmen festivalde kullanılması için 2 milyon dal çiçeği hazırladıklarını söyledi.
 

"EXPO EKSİK KALDI"

ATSO Başkanı Davut Çetin de festivalin Antalya'ya kazandırılan en iyi festivallerden biri olduğunu söyledi. Çetin Expo 2016'yı da eleştirerek, "Expo bu sene çok önemliydi. Expo'nun yapıldığı illerde ilin gelenek ve göreneklerini değiştirirdi ancak burada o konuda eksik kaldık. Expo'nun şehirle bütünleşmesi konusunda eksik kaldık, etkinlikler konusunda da eksik kaldık. Umarız bu festival şehirle bütünleşir" ifadelerini kaydetti.
 

'ÇİÇEK GÖNDERMEYİN' TEPKİSİ

ATB Başkanı Ali Çandır da festivalin 12 yıldır kesintisiz devam etmesinin önemli bir aşama olduğuna değindi. Festivalin alanının uluslararası boyuta taşınması için çalışmalar yaptıklarını da belirten Çandır, bazı organizasyonlarda 'Çiçek göndermeyin, bağış yapın' isteklerine tepki gösterdi. Bu düşüncenin yanlış olduğunu belirten Çandır, "'Çiçek göndermeyin, bağış yapın.' Olayını doğru bulmuyoruz. Öyle yapanları arayıp 'bizim çocukları da siz okutur musunuz?' diyoruz. Çiçekle uğraşanların ekmeğiyle oynamayın. Betonlaşmanın yoğun olduğu bu yaşantıda Antalya'nın nefes alacağı vazonuzdan ve bahçenizden çiçekler eksik olmasın" diye konuştu.
 

Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, festivalin Expo 2016 ile daha bir anlam kazandığını söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Erçin ise Antalya'ya çiçekli festivallerin yakıştığını ve kentin marka ve anlam kazanması için birçok alanda faaliyet gösterdiklerini ve ödüller aldıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ise, "Bu yıl ilk defa bilinirliği arttırması için Expo'ya dahil olan ülkelerin gazetecilerini bakanlık Antalya'ya davet etti. Özellikle bu davet festival gününe denk getirilecek böylece festivale bir anlamda uluslararası boyut kazanacak" dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise, "Expo 2016 konusunda biz buruğuz. Expo bayrağı alınana kadar içinde olan bir kurumduk ancak bayrak alınınca saf dışı edildik. Biz kırılmayacağız küsmeyeceğiz. Antalya basını olarak ne düşerse yapmaya hazırız" açıklamasında bulundu.


12'NCİ ÇİÇEK FESTİVALİ'NDE 2 MİLYON DAL ÇİÇEK

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.