isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
KUTLU DOĞUM HAFTANIZI KUTLARIZ.!
AFYON 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Âlemlere rahmet olarak gönderilen gönüllerin sevgilisi, kâinatın efendisi, sultanlar sultanı Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in yeryüzüne teşrif ettiği gerçek doğum günü ,hicri takvimdeki Rebiülevvel ayının 12. gününün sabahı Mevlid kandili olarak İslam âlemi tarafından kutlanmaktadır.Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimizin doğum yıldönümleri, her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında "Kutlu Doğum Haftası" adıyla ilmî, sosyal ve kültürel etkinliklerle kutlanmaktadır.

O'nu en güzel şekilde anmak, anlatmak, asırlar öncesinde söylediği: 'Beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim' sözlerine layık olup, o gül kokulu 'Kardeş' sözünü hakkıyla taşımak için elimizden geleni yapmalı, O'na olan bağlılığımızı ve sevgimizi bir kez daha göstermeliyiz.

Peygamberimizin doğumunda meydana gelen mucizelerle ilgili olarak şunları söyleyebiliriz. Peygamberimiz (s.a.s.)'in doğduğu gece bir takım olağanüstü olaylar meydana gelmiştir. O gece İran Kisrâsı (Kralı)'nın Medâyin şehrindeki sarayının 14 sütûnu yıkılmış, Mecûsîlerin İran'da Istahrâbat şehrinde bin yıldan beri yanmakta olan "ateşgede"leri sönmüş, Sâve (Taberiyye) gölü yere batmış, bin yıldan beri kurumuş olan Semâve deresi'nin suları taşmış, Mecûsîlerin büyük bilgini Mûdibân korkunç bir rüya görmüş, Kâbe'deki putların yüz üstü devrildikleri görülmüştür. Gerçekten O'nun doğması ile bütün dünyada hüküm sürmekte olan cehâlet ve küfür ateşi sönmüş, putperestlik yıkılmış, zulmün baskısı son bulmuştur.

"Efendim;Gelişinle birlikte aydınlandı
Milyonlarca yıllık, o köhne saray
Seninle şenlendi ruhlara çöken o izbe yalnızlık
Seninle huzura erdi O on sekiz bin alem
Ve seninle anladı eşref-i mahlukat olduğunu
Aslını unutan o köhne alem"

Bizler, bu sebeple Kutlu Doğum Haftası gibi önemli zaman dilimlerini fırsata çevirip, O'nu tanımalı, anlamalı, O'nun gibi yaşamalı ve yaşatmalıyız. Ve işte bugün de inananlar için bir fırsat. Hiç zaman kaybetmeden O'nu hakkıyla tanımaya çalışmaya bugün başlayabilirsiniz. Son olarak şunu belirtmek gerekir ki, Efendimizi sadece bir gün ya da haftalık değil, her zaman anmalı, mahşer günü O'nun şefaatine nail olmak için bütün hayatımız boyunca çabalamalıyız.Hz. Peygamberimizin yolu, birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma, kardeşlik ve kucaklaşma, en geniş anlamıyla hakiki insanlık yoludur. Bu yol, ülkemize ve insanımıza kardeşlik kapısını sonuna değin açacak, dünyaya sevgiyi, hoşgörüyü, kucaklaşmayı armağan edecektir.

Bu hislerle Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (Boldav) olarak başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder huzura susamış insanlığa rahmet olmasını dileriz.

BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI(BOLDAV)
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.