isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
AŞIRI HIZ 9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU BİTKİSEL HAYATA SOKTU
AFYON 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
OTOMOBİLİN BİSİKLETLİ ÇOCUĞA ÇARPARAK METRELERCE HAVAYA FIRLATTIĞI KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA
 

Afyonkarahisar’ın Çayırbağ beldesinde geçen günlerde 9 yaşındaki bir çocuğun bisikleti ile yolun karşısına geçmeye çalışırken hızla gelen bir otomobilin kendisini çarparak metrelerce yükseğe fırlaması an be an güvenlik kameralarına yansıdı.

Çayırbağ beldesinde dün meydana gelen kazada, şehir merkezine gittiği ve aşırı hızlı olduğu iddia edilen M.T. yönetimindeki 03 AN 126 plakalı otomobil, bisikletiyle yolun karşısına geçen 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Ali Çalışır’a çarparak yaklaşık 20 metre sürükledi. Kazadan sonra küçük Ali hemen Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırıldı. İki gündür yoğun bakımda hayata tutunmaya çalışan Ali’nin Amcası Fatih Çalışır, Karayolları ve Çayırbağ Belediyesi'ne veryansın etti. Şehir merkezinde otomobiller için hız sınırının kaç olduğunu soran amca Çalışır, “Ey devlet yetkilileri, Çayırbağ Beldesi otomobillerin ralli pisti mi? Burada her ay aşırı hız nedeniyle kaza meydana geliyor. Yine şehir merkezinde hız sınırı 60' mı, 120 mi, 170 mi? Yine yolda öncelikli otomobiller mi? Yayalar mı? Bu soruların cevaplarını devlet yetkililerine soruyorum. Yine eskiden beldemizde karşıdan karşıya geçerken trafik ışıkları vardı. Bu trafik ışıkları şimdi neden yok. İllaki birkaç kişinin kazada ölmesi mi gerekiyor. Her yıl Çayırbağ şehir merkezinde buna benzer kaza oluyor. Bu ihmalkârlık değil de nedir? Şu anda yeğenim 9 yaşındaki Ali, yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yarın kimin çocuğunun başına gelecek belli değil. İnsan yetiştirmek bu kadar ucuz değil” dedi.

“İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”

Kazanın görgü tanıklarından Yakup Çakır da yayalar için trafik ışıklarının olmamasından dolayı çok sayıda kazaların meydana geldiğini belirtti. Afyonkarahisar - Gazlıgöl yolu daha önceden tek şeritken belde içerisinde trafik ışıklarının bulunduğunu vurgulayan Çakır, “Geçen yıl bu yol çift şeritli yapıldı. Çok güzel oldu fakat trafik ışıkları takılmadı. Trafik ışıkları olmayınca otomobil sürücüleri hızlarını kontrol etmiyorlar. Şehir merkezinden geçtiklerinin farkında olmuyorlar. Yine mümkünse bazı noktalara hız kesiciler yapılmalı. Çünkü ufak yaşlı çocukların aklı ermiyor. Yetkiler, Çağırbağ’daki yaya geçitlerindeki ihmalleri biran önce gidermeliler. İnsan hayatları bu kadar ucuz olmamalıdır” diye konuştu.

KAZA EN BE AN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan meydana gelen kazanın güvenlik kameralarına ise şu şekilde yansıdığı gözlendi:

Bisikleti ile yolun sol tarafından duran çocuğun bir süre yolu kontrol ettikten sonra yaya yolu ile yolun karşısına geçmeye çalıştığı görülüyor. Küçük çocuk tam yolun karşısına geçtiği sırada hızla gelen bir otomobil bisikletin arka tekerleğinden çocuğa vurarak metrelerce havaya fırlatıyor. Çarpmanın hemen ardından hem otomobil hem de çocuk kameranın görüş açısından çıkıyor.

Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirilirken, otomobil sürücüsü M.T.'nin ise gözaltına alındığı aktarıldı.

AŞIRI HIZ 9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU BİTKİSEL HAYATA SOKTU

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.