isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
81 Yıldır Yaptığı Kendi Yaptığı Protezle Yaşıyor
AFYON
G.Tarihi: 19.02.2016 14:26
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
81 YILDIR KENDİ YAPTIĞI "TAHTA PROTEZ BACAKLA" YAŞIYOR
 7 YAŞINDAYKEN KANGREN OLDUĞU İÇİN KESİLEN BACAĞINA TAHTADAN PROTEZ YAPTI


- 7 YAŞINDAYKEN KANGREN OLDUĞU İÇİN KESİLEN BACAĞINA TAHTADAN PROTEZ YAPTI
- DOKTORLARIN PROTEZ AYAK YAPMA ÖNERİSİNİ KABUL ETMEDİ


Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Bekteş Köyünde yaşayan 88 yaşındaki Mehmet Gökgöz, 81 yıldır kendi yaptığı tahta bacakla yaşamını sürdürüyor.
Başından geçen acı olayın yaklaşık 81 yıl önce meydana geldiğini kaydeden Görgöz, 7 yaşında atladığı duvardan düşerek bacağının kırıldığını, daha sonra kangren olan bacağının zamanın köy imamı tarafından götürüldüğü Afyonkarahisar’daki bir hastanede diz altından kesildiğini söyledi. Daha sonra kendisinin bir ağaç parçasından protez bacak yaptığını belirten Gökgöz “81 yıldır hayatımı bu şekilde devam ettiriyorum. Annem, babam olmadığı için köy imamı tarafından Afyon’a hastaneye götürüldüm. Hastanede ayağımın kangren olduğunu söylediler ve ‘kesilmesi gerekli’ dediler. Ben de kabul ettim ve kestiler. Daha sonra kendime tahtadan ayak yaptım. 81 yıldır bunu vücudumun bir parçası gibi kullanıyorum” dedi.
Kendisinin hiç bir gelirinin olmadığını belirten Gökgöz, “Yaşlı maaşı ve bakım parası almıyorum. 65 yaş aylığımı da şartlarımızın uymadığı için kestiler. Kaymakamlık tarafından ayağım için doktora gönderildim. Ancak protez ayak yapılabilmesi için ayağımın tekrar kesilmesi gerektiğini söylediler. Ben de kabul etmedim. 81 yıl bu tahta ayakla yaşadım. Yürümeme engel olmuyor” diye konuştu.

 
Diğer Fotoğraflar







 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.