isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
 60 YILLIK TRAKTÖR TAMİRCİSİ YILIN AHİSİ
AFYON 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
60 YILLIK TRAKTÖR TAMİRCİSİ YILIN AHİSİ
60 yıldır Traktör Tamirciliği Yapan Ve Yılın Ahisi Seçilen Mehmet Usta 24 Çırak Yetiştirdi


Afyonkarahisar’da “Ahilik Haftası” Kutlamaları kapsamında, Madeni Sanatkârlar Odası tarafından her yıl verilen “Yılın Ahisi” ödülünü bu yıl 60 yıllık traktör tamircisi Mehmet Deliktaş layık görüldü.

Madeni Sanatkârlar Odası’nda gerçekleştirilen programa, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tan, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir, Afyon Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kaan Pembegül, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şakir Gökhasar ve oda yönetim kurulu üyesi Hakan Dilek katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Birliktir yaklaşık 800 yıldır devam eden ahilik geleneğinin Türk kültüründe vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu ifade etti. Ahilik geleneğinden gelen esnafın disiplinli, düzgün, işini sağlam yapan insanlardan oluştuğunu kaydeden Başkan Birliktir, “Ahi Evran’ın Anadolu’ya bıraktığı Ahilik geleneği 800 yıldır devam ediyor. Bizlerde bu geleneği gelecek nesillerimize bırakmak için çalışıyoruz. Ahilik geleneğinden gelen esnaf işini her zaman sağlam yapar, müşterisiyle iyi ilişkiler kurar. Böyle esnafların sayısı her zaman artacaktır” dedi.

“Yılın Ahisi” seçilen Mehmet Deliktaş’ın 60 yıla yakın zamandır traktör tamirciliği yaptığını ifade eden Birliktir, “Mehmet Ustamız babasından aldığı mesleğini Ahilik geleneği çerçevesinde tam 60 yıldır sürdürüyor. Şimdi mesleğini oğlu devir almıştır. Mehmet ustamız işini her zaman düzgün yapan, müşterisini memnun eden, düzgün yaşantısıyla insanlara örnek olan bir ahidir. Mehmet ustamıza ve onun gibi değerli ustalarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Onlar genç esnafın önüne ışık tutmaktadır. Ahirete göçmüş değerli ahilerimize ise Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.
 

“BU GÜNE KADAR 24 ÇIRAK YETİŞTİRDİM”

Başkan Birliktir’in ardından konuşan “Yılın Ahisi” Mehmet Deliktaş ise esnaflık ile ilgili şunları söyledi:

“Babam uzun yıllar Afyonkarahisar’da esnaflık yaptı. Bizlerde babamızın yanında yetiştik. Babam Hamdi Deliktaş bizlere işimizi düzgün yapmamızı, müşterilerimizle güzel diyaloglar kurmamızı istiyordu. Bizde ondan aldığımız terbiyeyle 60 yıldır esnaflık yapıyoruz. Bugüne kadar 24 tane çırak yetiştirdim. Hepsi işini alarak evine ekmek götürüyor. Şimdi oğlumda bizim mesleğimizi devir aldı ve işini takip ediyor. Genç esnaflarımızda her zaman çevresine örnek olmalıdır. Bize bu ödülü layık gören Madeni Sanatkarlar Odamıza teşekkür ediyorum.”

Açıklamalarının ardından Deliktaş "Yılın Ahisi" olarak plaket ile ödüllendirildi.

60 YILLIK TRAKTÖR TAMİRCİSİ YILIN AHİSİ

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.